AcasăCORONAVIRUSAlertă! Focar de COVID-19 la spitalul Colentina din Bucureşti

Alertă! Focar de COVID-19 la spitalul Colentina din Bucureşti

La spitalul Colentina din București există un focar de Covid-19, unde șase asistente medicale, două liftiere şi o infirmieră au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Toți angajații fuseseră vaccinați cu schema completă. Focarul a fost descoperit la două secții importante ale spitalului Colentina, la pavilionul F, unde se află secția de chirurgie plastică și la secția de chirurgie generală numărul 1.

Unitatea medicală a impus restricții foarte dure, astfel că aparținătorii nu mai pot intra să viziteze pacienții, iar masca va fi obligatorie atât în interior cât şi în curtea spitalului, relatează Antena3.

Focar de Covid-19 și la Spitalul de Psihiatrie Iași

Un focar de COVID-19 a apărut și la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, unde un angajat şi şapte pacienţi au fost depistaţi pozitiv, anunță News.ro. Potrivit DSP Iaşi, primul caz depistat la Institutul de Psihiatrie Socola a fost al unei infirmiere, după care a urmat un pacient care avea simptomatologie specifică bolii.

Ulterior, la testarea contacţilor direcţi au fost depistaţi încă şase pacienţi pozitivi. În zilele următoare se va relua testarea personalului şi a pacienţilor de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi.

author avatar
Andreea Vlad
297 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri