AcasăCORONAVIRUSAlertă de COVID la cel mare combinat de prelucrare a cărnii din...

Alertă de COVID la cel mare combinat de prelucrare a cărnii din România: Aproape 100 de angajați, depistați pozitiv

Smithfield

Zeci de angajați de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. DSP Timiș a decis suspendarea activității timp de o săptămână.

Până sâmbătă au fost confirmate pozitiv la testele pentru Covid-19 nu mai puțin de 93 de persoane de la combinatul de prelucrare a cărnii Smithfield din județul Timiș. Deoarece mulți dintre cei infectați nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, ei se află în izolare, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

„Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului”, arată DSP Timiș, potrivit Hotnews.ro.

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc, a raportat afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2019, cu un profit de 53 mil. lei, în creştere cu 90%. Operaţiunile Smithfield în România includ 47 de ferme şi fabrici de nutreţuri combinate, care deservesc abatorul din judeţul Timiş, cu o capacitate de 1,3 milioane de porci comerciali pe an.

Aproape 1.000 de români, infectați cu COVID-19 la un abator din Germania

Peste 1500 de lucrători de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Dintre aceștia, 996 sunt români, iar ceilalți sunt din Bulgaria și Polonia. Acest focar a forţat izolarea a circa 670.000 de persoane în respectiva zonă. Proprietarul abatorului a fost criticat pentru nerespectarea normelor sanitare.

Autoritățile germane au descoperit că muncitorii locuiau la grămadă, în condiții insalubre. Inspectorii au gpsit mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare „catastrofale”, nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului. În privinţa cazării muncitorilor agricoli, de asemenea în mare parte est-europeni, s-au găsit mai puţine neajunsuri.

author avatar
Andreea Vlad