AcasăCORONAVIRUSAlertă! Crește numărul vaccinaților din secțiile ATI

Alertă! Crește numărul vaccinaților din secțiile ATI

Peste 10% dintre pacienții de la ATI sunt vaccinați și circa 15% dintre aceștia mor, potrivit statisticilor oficiale din spitalele românești. Grupul de Comunicare Strategică a început abia din 20 noiembrie să raporteze, distinct, și cazurile grave de Covid la vaccinați. Pe de altă parte, doar 0,6% din cei care au trecut prin boală s-au reinfectat, fără însă ca aceștia să necesite internare.

Vaccinații cu ambele doze au început să aglomereze secțiile ATI și să îngroașe numărul morților Covid. Grupul de Comunicare Strategică a decis să publice, din 20 noiembrie, și datele referitoare la cazurile grave ale pacienților vaccinați cu ambele doze. De interes ar fi să aflăm dacă printre pacienții ATI sau printre decedații se află cumva și oameni vaccinați cu a treia doză, având în vedere că numărul acestora a ajuns acum la aproape 1,4 milioane. În doar patru zile, între 20 noiembrie și 24 noiembrie, în secțiile ATI figurau internați, în medie, 150 de vaccinați, iar numărul total al deceselor a fost de 114.

Procentual, circa 10% dintre vaccinați ajung în secțiile ATI și 15% dintre vaccinați mor. Potrivit raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică, în săptămâna 15-21 noiembrie, 29,3% dintre persoanele infectate cu Covid erau vaccinate, iar 11,2% dintre decesele Covid au fost înregistrate la persoanele vaccinate. Pe de altă parte, dintr-un total de 1.769.783 de persoane care au avut un test pozitiv Covid de la începutul pandemiei, doar 10.156 s-au reinfectat, ceea ce înseamnă un procent de circa 0,6%. Niciunul din cazurile de reinfectare nu a necesitat spitalizare, pacienții având forme asimptomatice sau ușoare de Covid, fapt care demonstrează încă o dată că imunitatea dobândită după trecerea prin boală este mult mai eficientă. În fapt, medicii români, dar și celelalte cadre medicale care au refuzat vaccinarea sunt cei care au trecut prin Covid, susținând că au obținut deja imunitate în fața noului coronavirus. Motivațiile invocate de autorități pentru vaccinarea celor care au trecut prin boală nu au în spate niciun studiu sau vreun argument științific care să arate că vaccinarea ar întări imunitatea naturală.

Apar cifrele

Afirmațiile dr. Cristian Soclov, doctor în medicină, referitoare la imunitatea de patru luni oferită de vaccin, încep să fie confirmate de studii aprofundate. Astfel, cercetătorii israelieni de la Institutul Kenyon din Ierusalim și de la Centrul de Cercetare și Inovare Maccabi din Tel Aviv au descoperit un declin al nivelurilor de anticorpi și compușilor din sistemul imunitar la 4-6 luni după vaccinare. Studiul israelian a arătat că eficacitatea vaccinului Pfizer a scăzut tot mai accentuat cu cât a trecut mai mult timp de la a doua doză, iar din datele preliminare a reieșit că nivelurile de anticorpi scad și după cea de-a treia doză. Israelienii au atras atenția că nivelurile de anticorpi nu sunt singurul factor când vine vorba de imunitate și că oficialii vor trebui să analizeze dacă numărul de infecții va începe din nou să crească pentru a-și ajusta politicile de vaccinare.

Imunitatea naturală, mult mai puternică

Cel mai amplu studiu realizat până în prezent, care aparține tot cercetătorilor israelieni, a arătat că imunitatea naturală este de 27 de ori mai puternică decât cea obținută prin vaccin. Deși s-a încercat și în România, dar și pe plan mondial să se dilueze importanța acestui studiu, niciun om de știință nu a reușit să contrazică în vreun fel rezultatele cercetării. Singurul argument folosit în combaterea studiului a fost acela că trecerea prin boală nu ar fi o soluție, dat fiind riscurile de agravare a stării de sănătate, precum și sechelele post-Covid. Rămân însă asimptomaticii, care au reprezentat peste 85% din populație, dar și cei care au avut forme ușoare sau moderate de Covid, care și-au obținut imunitatea și sunt acum obligați să se vaccineze.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
12.706 afisari

10 COMENTARII

  1. daca au fost siliti sa spuna asta inseamna ca cifrle in realitate sint mult mai mari . la noi se minte grosolan .oricum va fi tot mai greu de acoperita realitatea , sint prea multi oameni implicati si tot scapa unul nemituit .

    • Ai perfecta dreptate Anonimule. Dacă au fost obligați sa recunoască înseamnă că rahatul e mult mai mare dar au luat-o cu usurelul, ca să nu se sperie vaxxeri. Un pic răbdare, sa vezi când se vor prinde vaxxeri de problema. O să-i manance de vii pe toți Arahatii cu vaxinul. Spun vaxin pentru ca la o emisiune TV, știi tu care, am auzit ca asa se zice. Sa trăiești și sa ai multa sănătate pentru ce ai făcut pentru romani.

    • Nu.i omenesc sa te bucuri de raul altuia❗
      Printre vaxx sigur sunt multi care n.au putut altfel. Fara serviciu nu puteau supravietui❗

  2. Traim intr-o mare minciuna ,dna Marcu.La locul meu de munca vaccinatii stau de cateva luni in concedii medicale motivand boli de richi,ficat,reumatism,diabet si altele.Ce sa fie,ce sa fie.Sa fie impostura,obedienta,lenea si slugarnicia eterne la romani?

  3. Stati nitel…ca la restrictiile impuse nevaccinatilor si la cum zburda rasa superioara( vaccinatii) prin lume…in curand , in spitale, procentu’ o sa se mareasca.

  4. Bai, toti stiu ca astia de la putere masluiesc de 2 ani toate cifrele de productie la hectar, asa ca numarul celor vaxxinati in cap in spitalele Soylent Green din Walachistan e de minim 50 %, ca doar nu o sa ii credeti pe cuvant pe hotii aia ordinai care toata viata lor numai cu furatul s-au ocupat !! Si, in plus, intre aia 6 milioane de vaxinati in cap ai lui Matu, ca doar el s-a ocupat de toata treaba aia ratata cu mare brio, sunt cel putin 2 milioane de romanasi mai catolici decat Papa, care mai prevazatori din fire, au facut rost numai de hartia aia cu Das Zyklon B Zertificat, zis si certificatul negru, asa ca haosul in colonie este total si desavarsit !! Multumim din inima Partidului Unic Nazit-Progresist pentru minunatele conditii de razboi biologic, meteorologic si psihologic create, si de asemenea si Mininsterului Adevarului Unic, sa ne traiti si sa ne muriti !! Ha ha ha 🙂 Nazi Vaxxin Macht Frei 🙂

  5. Cifrele sunt mult, dar mult mai mari in randul vaxxinatilor!!! Iese adevarul la iveala!! Arahatule, iohanisule, TIC TAC

  6. daca adaugati si spitalizarile celor vaccinati ca urmare a efectelor negative ale vaccinului, si daca adaugati si mortii din cauza vaccinului…o sa aveti niste cifre deloc de neglijat.
    Eu va spun caz concret la mine…anul trecut pe 7 nov covid…rau de tot…raaaau de tot (apropo am fost una din persoanele care n-au crezut in gravitatea acestei boli). 30 de zile a durat inflamatia sistemica a organelor interne. Multumesc lui Dumnezeu ca n-am avut probleme cu plamanii, altfel nu ai nicio sansa sa scapi. Ma rog…a trecut… Anul asta in nov mi-am facut anticorpii…la limita superioara ii am. La un an de zile. Pe parcursul anului, am luat contact cu o gramada de persoane infectate….nimic n-am mai avut. Mici momente doar de frison…asa 1-2 zile. Mici stari care mi-aduceau aminte a simptomelor cand am fost bolnav…dar ca sa zic asa…erau atenuate cam la 5% fata de ce traisem. Acum nu stiu cum e mai bine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger