AcasăCORONAVIRUSAlertă! Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani. L-au ținut „ascuns” într-un...

Alertă! Chinezii au descoperit coronavirusul acum 7 ani. L-au ținut „ascuns” într-un laborator din Wuhan

coronavirus

O anchetă a cotidianului britanic The Times arată că virusul care produce boala Covid-19 ar fi fost descoperit în urmă cu 7 ani de oamenii de știință chinezi, dar a fost ținut secret într-un laborator din Wuhan.

Trebuie menționat că Wuhan, care are o populație de 11 milioane de locuitori, este orașul de unde a pornit pandemia de coronavirus.

Un virus similar cu SARS-CoV-2 a fost descoperit în 2013, într-o mină abandonată de cupru, plină de lilieci și șobolani, scrie The Times. Șase mineri s-au îmbolnăvit atunci, în timp ce curățau fecalele de liliac din mină, iar trei dintre ei au murit. Simptomele principale au fost identice cu cele provocate de noul coronavirus, și anume febră mare și afecțiuni ale plămânilor care duceau la mari dificultăți de respirație.

Muncitorii bolnavi au ajuns la terapie intensivă, iar doi dintre ei au murit imediat. Mostre de sânge au fost trimise în laboratorul de virusologie de la Wuhan, iar acesta a confirmat că bărbații erau pozitivi pentru anticorpi la un coronavirus asemănător cu cel din zilele noastre, sugerând o nouă tulpină în acea mină.

Chinezii au ținut secret informațiile despre vechiul virus

În toți acești șapte ani, autoritățile chineze nu au împărtășit cu comunitatea științifică internațională informații despre vechiul virus. Tulpinele virusului au rămas în laboratorul din Wuhan, chiar dacă eventuale cercetări ar fi putut aduce noi informații despre pandemia de Covid-19.

Reprezentanții laboratorului din Wuhan au refuzat să discute cu ziariștii britanici, care au aflat despre existența vechiului virus din teza de master a unui student chinez, al cărui îndrumător a lucrat în secția de urgențe a spitalului în care au fost tratați minerii infectați acum șapte ani.

La mai bine de șase luni de când a început pandemia, coronavirusul a infectat peste 11 milioane de oameni din întreaga lume și a provocat peste 530.000 de decese. În România, bilanțul a ajuns la 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 1,750 de decese.

author avatar
Andreea Vlad
488 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger