AcasăCORONAVIRUSALARMĂ de la Ministerul Sănătății! O nouă reacţie adversă foarte periculoasă a...

ALARMĂ de la Ministerul Sănătății! O nouă reacţie adversă foarte periculoasă a vaccinului anti-Covid!

vaccinulALARMĂ de la Ministerul Sănătății! O nouă reacţie adversă foarte periculoasă a vaccinului anti-Covid!

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au făcut un anunţ ce i-ar putea îngrijora pe românii care doresc să se vaccineze anti-Covid!

O reacţie adversă rară după administrarea celei de a doua doze de vaccin Pfizer a fost înregistrată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Reacţia respectivă provoacă paralizie temporară facială

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)„, precizează, joi, MS.

Cum se simte pacienta?

Conform sursei citate, în prezent, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.

Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri”, arată sursa citată.

Cine este pacienta?

Un medic din județul Vâlcea, vaccinat, joi, cu doza de rapel, a suferit o paralizie temporară facială, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății. În prezent, starea doctoriței este bună.

Altfel, un număr de 42.000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul va fi asigurat de firma producătoare, dozele de vaccin urmând să fie aduse la Bucureşti pe cale terestră şi depozitate la Centrul Naţional de Stocare.

În perioada următoare acestea vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

author avatar
Andrei Ștefan
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger