AcasăCORONAVIRUSALARMĂ! Bucureştiul, înconjurat de localităţi în Scenariul Roşu. Ce restricţii sunt aici?

ALARMĂ! Bucureştiul, înconjurat de localităţi în Scenariul Roşu. Ce restricţii sunt aici?

scenariul-rosuALARMĂ! Bucureştiul, înconjurat de localităţi în Scenariul Roşu. Ce restricţii sunt aici?

Capitala, care se află în Scenariul Galben, este înconjurată de localităţi plasate în Scenariul Roşu. Până în acest moment, sunt 7 orăşele care, sâmbătă, înregistrau valori ale incidenței COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov s-a întrunit în ședință pentru a adopta noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

Care sunt localităţile în Scenariul Roşu?

  • Berceni – 3,52/1000 locuitori
  • Bragadiru – 3,14/1000 locuitori
  • Ciorogârla – 3,82/1000 locuitori
  • Copăceni – 3,04/1000 locuitori
  • Corbeanca – 3,66/1000 locuitori
  • Afumați – 5,70/1000 locuitori
  • Mogoșoaia – 3,79/1000 locuitori
  • Snagov – 3,21/1000 locuitori

Ce restricţii se aplică aici?

CJSU Ilfov a adoptat o Hotărâre pentru a aplica noile măsuri începând din 18 septembrie. Asta presupune o serie de restricţii, prin care cele mai importante ar fi:

  • Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, sunt permise cu respectarea regulilor prevăzute de HG nr. 932/2021 cu modificările și completările ulterioare și a prevederilor prezentei hotărâri.
  • Activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
  • Activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizuală, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
  • Activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
  • (2) În condiţiile alin. (1), pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.
author avatar
Andrei Ștefan
301 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vrajeala, sunt aruncate niste cifre fictive dupa cum au jigodiile interesul,sa nu iasa poporul in strada pentru bataia de joc a guvernantilor [ a tradatorilor in frunte cu werner ] !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger