AcasăCORONAVIRUSVa ajunge să fie mersul la mall condiționat de vaccinare? Barna dezvăluie...

Va ajunge să fie mersul la mall condiționat de vaccinare? Barna dezvăluie ce s-a discutat în Coaliție – VIDEO

Ajunge să fie mersul la mall condiționat de vaccinare? Barna dezvăluie ce s-a discutat în Coaliție - VIDEO

Vor apărea restricții pentru românii nevaccinați care vor să meargă la mall, la sfârșitul săptămânii? Rămâne de văzut, însă Dan Barna – vicepremier în cadrul Executivului Cîțu -a adus în discuție, vineri, 23 iulie, o astfel de ipoteză!

În contextul în care s-a tot discutat, în ultima perioadă, despre faptul că s-a constatat o scădere, în România, a interesului oamenilor pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar și despre posibilitatea de a apărea anumite facilități pentru cei care se vaccinează sau a unor restricții pentru românii nevaccinați, vicepremierul Barna, lider al USR-PLUS, a făcut o serie de declarații care nu au fost trecute cu vederea.

Am discutat chiar în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea.

E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil (…) valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri – măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care – pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate”, a declarat Barna.

Exemplul cu mersul la mall

Vicepremierul a dat și un exemplu de variantă care s-ar putea avea în vedere. O ipoteză care le-ar cam da peste cap planurile românilor care nu sunt vaccinați antiCovid. Și celor care ajung să își facă unele cumpărături în marile centre comerciale de tip mall abia la finele săptămânii, în restul zilelor fiind ocupați cu munca.

De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în restul săptămânii”, a susținut Barna.