AcasăCORONAVIRUSAgenția Europeană pentru Medicamente frânează autorizarea vaccinului Sputnik V

Agenția Europeană pentru Medicamente frânează autorizarea vaccinului Sputnik V

vaccinAgenția Europeană pentru Medicamente frânează autorizarea vaccinului Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentului nu vrea autorizarea de urgență a vaccinului rusesc Sputnik V, a dezvăluit un oficial de rang înalt din cadrului instituției. Reprezentantul EMA lansează un avertisment în legătură cu serul dezvoltat de Rusia.

Șefa Consiliului de Administraţie Christa Wirthumer-Hoche le-a transmis statelor membre ale Uniunii Europene să nu mai aprobe vaccinul până când nu sunt finalizate verificările Agenției.

„Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem, până acum, datele despre persoanele vaccinate. Există o necunoscută. De aceea, mă pronunț ferm împotriva unei autorizări de urgenţă”, a declarat duminică, Christa Wirthumer-Hoche, adăugând că „se poate compara puţin cu ruleta rusească”.

„Putem să avem Sputnik V pe piaţă în viitor, atunci când datele adecvate vor fi examinate. Examinarea în timp real a început acum la EMA”, a adăugat ea, referindu-se la anunţul în acest sens făcut săptămâna trecută de agenţie.

Negocieri la Bruxelles pentru vaccinul rusesc

„Pachetele de date provin de la producători ruși și, desigur, vor fi revizuite în conformitate cu standardele europene de calitate, siguranță și eficacitate. Când totul va fi analizat, atunci va fi autorizat și în Uniunea Europeană”, a explicat Wirthumer-Hoche, potrivit Reuters.

Sputnik V a fost deja aprobat sau este evaluat pentru autorizare în trei state membre ale UE – Ungaria, Slovacia și Cehia. Oficialii UE au anunțat că Bruxelles-ul ar putea începe negocieri pentru serul rusesc, cu un producător de vaccinuri, în cazul în care cel puțin patru țări membre o solicită.

author avatar
Andreea Vlad
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger