AcasăCORONAVIRUSAfectează noua tulpină din Marea Britanie vaccinarea antiCOVID? Medicul Marinescu a explicat...

Afectează noua tulpină din Marea Britanie vaccinarea antiCOVID? Medicul Marinescu a explicat cum stau lucrurile în privința vaccinurilor

Medicul Marinescu (sursa foto: 360medical.ro)

Pe fondul îngrijorărilor iscate de tulpina de coronavirus din Marea Britanie, confirmată și în România, în contextul în care la nivel național campania de vaccinare antiCOVID este în plină desfășurare, un cunoscut medic infecționist de la ”Matei Balș” a explicat cum stau lucrurile în privința acestei mutații, în raport cu cele două vaccinuri – de la Pfizer-BioNTech și Moderna.

”Trebuie să înțelegem că virusurile în general și vorbim acum de SARS – CoV – 2 suferă în permanență mutații. Ele în general sunt minore și nu pun probleme. Dar e clar că, la un moment dat, cum se discuta cu tulpina din Africa, pot să interfereze și cu vaccinul. Din fericire, ce avem deocamdată ca date mutațiile identificate pentru tulpina din Marea Britanie (…) nu încurcă în niciun fel vaccinarea la acest moment, și dacă vorbim de Pfizer-BioNTech, și dacă vorbim de Moderna. Aceste mutații identificate nu au legătură cu acea proteină Spike – proteina prin intermediul căreia virusul pătrunde în celulă”, a declarat doctorul Adrian Marinescu marți, la Digi24.

Medicul a subliniat că pot apărea schimbări, motiv pentru care situația se află permanent sub monitorizare.

Marinescu: Este o regulă clară pentru orice vaccin

Referitor la vaccinare, Marinescu a adus în atenție aspecte importante în privința persoanelor care pot face această procedură de imunizare, menționând că persoanele simptomatice nu se vaccinează. ”Facem diferența între infectare și boală. Persoana care este simptimatică și are o simptomatologie acută, indiferent că e voba de infecția cu SARS-CoV-2 sau nu, nu va face vaccinarea și bineînțeles că o va amâna, este o regulă clară pentru orice vaccin.

Dacă vorbim de cei care sunt asimptomatici, ei sunt infectati, nu s-au îmbolnăvit – e o diferență s-a demonstrat din studii că nu interferă în niciun fel dacă se face vaccinarea, adică nu e nicio problemă, că oricum vor obține printr-un dublu mecanism anticorpii protectori”, a subliniat medicul Marinescu.

Câți oameni s-au vaccinat deja în România

Potrivit celor mai recente date oficiale făcute publice de autorități, referitor la evidența vaccinărilor, în cadrul campaniei naționale începute pe 27 decembrie anul trecut, situația din ziua de 25 ianuarie, ora 17.00, arăta astfel:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.346, la un număr de 38.346 persoane din care:

– 26.438 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 11.908 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 484.631, la un număr de 459.567 persoane din care:

-434.503 persoane vaccinate cu 1 doză;

-25.064 persoane vaccinate cu 2 doze.

144 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger