AcasăCORONAVIRUSAfacerea testelor de COVID-19 bubuie la Craiova: Cine are bani de test,...

Afacerea testelor de COVID-19 bubuie la Craiova: Cine are bani de test, în capul listei, cine nu… mai așteaptă, chiar și DSP-ul

Afacerea testelor de COVID-19 bubuie la Craiova: Cine are bani de test, în capul listei, cine nu... mai așteaptă

Doi șefi de laborator, unul de la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova și unul de la Spitalul Județean din același oraș, sunt suspectați de procurori că au refuzat testarea de COVID-19 a probelor colectate de DSP Dolj pentru a avea timp să facă teste pentru persoanele care voiau să plece în vacanțe în străinătate.

Se pare că cei doi șefi de laborator refuzau probele de la DSP Dolj, colectate în timpul anchetelor epidemiologice, pe motiv că sunt prea aglomerați cu efecturarea unor teste pe probe colectate din județele limitrofe.

În cazul celor doi a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Parchetului Judecătoriei Prahova.

Afacerea testelor de COVID-19 bubuie la Craiova: Refuzau probe de la DSP ca să facă teste la cerere

Poliția s-a sesizat din oficiu pe 18 august pentru că începând din luna iunie și până acum angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova și ai Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către DSP Dolj, în urma constatării unor cazuri de infectare. Situația creată de cei doi a dusa la întârzierea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în zonele identificate de către autoritățile de sănătate publică, mai precizează sursa citată.

Cercetările în acest dosar se desfăşoară in rem (pentru fapte).

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.659.135 de teste. Dintre acestea 6.460 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.493 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.967 la cerere.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
147 afisari

1 COMENTARIU

  1. La mica scara, cam asta e descentralizarea.Platesti ai analize…esti asigurat? Mai astepti..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger