AcasăCORONAVIRUSAcuzații la nivel înalt: Nereglementarea folosirii oxigenoterapiei post recuperare Covid - un MALPRAXIS instituțional!

Acuzații la nivel înalt: Nereglementarea folosirii oxigenoterapiei post recuperare Covid – un MALPRAXIS instituțional!

Unul dintre medicii UPU de la Spitalul de Urgență Iași, Tudor Ciuhodaru, susține că terapiile alternative, cum este oxigenoterapie hiperbară (folosită ca metodă de recuperare Covid), trebuie reglementate din punct de vedere legal. În caz contrar, vorbim de un malpraxis instituțional, atrage atenția medicul.

Ce prevăd ghidurile internaționale de terapie hiperbară coronavizroza

„Dacă aceste lucruri nu sunt reglemente, vorbim practic, de un malpraxis instituțional”, spune medicul, care arată că în ghidurile internaționale de terapie hiperbară coronavizroza se află printre contraindicațiile „absolute ale unui astfel de tratament”.

Clinica (privată la care a fost internat interpretul Petrică Mîțu Stoian – n.r.) nu a fost închisă pentru că a fost un Corp de control de la Ministerul Sănătății sau au fost niște autorități acolo. Nu. Pur și simplu ei s-au închis și chiar se pune problema dacă nu cumva ei vor să evite scandal mediatic din această perioadă. Mă așteptam, pe de altă parte, ca pentru astfel de terapii alternative (…) să existe reglementări clare când se dă avizul de funcționare la o clinică, cu ce ai voi și ce n-ai voie să faci pentru că se știe că aceată terapie hiperbară are indicații doar în anumite patologii și nu se face oricum.

Dacă acest lucruri nu sunt reglementate, vorbim, practic, de un malpraxis instituțional. (…) Nu existe tratamente care se fac la indicația pacientului: ele trebuie să aibă o bază și o justificare medicală”, a afirmat medicul, pentru Realitatea PLUS.

În protocolul publicat în Monitorul Oficial nu apare oxigenoterapia

Acesta a reamintit că există un protocol publicat în Monitorul Oficial care prevede ce se face într-o anumită patalogie, iar acolo nu se regăsește, printre indicațiile de recuperare în terapia post coronavizoză, și posibilitatea folosirii oxigenoterapiei.

”Dacă vă uitați pe ghidurile internaționale de terapie hiperbară, pnumonia interstițiară, adica ceea ce înseamnă coronaviroză, este printre contraindicațiile absolute ale unui astfel de tratament”, mai subliniază medicul Tudor Ciuhodaru.

author avatar
Alina Costache
314 afisari

1 COMENTARIU

  1. A ha ha, ce se folosesc nazistii regimului nazist de moartea naivului ala, fac totul ca sa acopere faptul ca incep sa dea coltul tot mai multi dublu vaxxinati in cap !! Pai cum vine asta, bai Arahatule, bai Gheorghitza Muitza, bai Mahler, bai Jurma, bai Rafiloi, bai G. Diaconu, bai nazistilor imputiti, cum vine asta cu propaganda voastra nazista ca cica cobaii care se vaxxineaza in cap sigur nu dau coltul ? Ha ha ha 🙂 Pai, uite ca omul asta a facut, a ascultat de voi ca un popandau naiv si rata ce e, adica era 🙂 si tot a dat coltul !! Unde e salvarea prin Vaxxin, de care a-ti zis ca e noul Mesia, cai Anti-Hristilor nazisti ? Ha ha ha 🙂 Vine razboiul, baieti si fete din Grupul de Dez-informare Strategica, si o sa ajungeti cu totii sa impodobiti niste stalpi, acum in decembrie !! Ha ha ha 🙂 Pregatiti-va, venim !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger