AcasăCORONAVIRUSEi sunt românii obligaţi să se vaccineze dacă vor să mai funcţioneze...

Ei sunt românii obligaţi să se vaccineze dacă vor să mai funcţioneze în această instituţie! Superiorii le-au spus-o verde-n faţă!

Anca-buzoianuAceştia sunt românii obligaţi să se vaccineze dacă vor să mai funcţioneze în această instituţie! Superiorii le-au spus-o verde-n faţă!

Situaţie clară la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj): studenţii sunt obligaţi să se vaccineze. De ce? Altfel, nu mai pot face practica în spitale.

A spus-o chiar Anca Buzoianu, rectorul instituţiei. „Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții.

Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMF.

90% dintre studenți s-au vaccinat deja

La UMF Cluj s-au vaccinat deja aproape 90% dintre studenți. „La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la sopecializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare.

Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac.

Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare. Cei neîncrezători, cei care așteaptă., așteaptă să vadă cum reacționează ceilalți la vaccin.

Vor vedea că nu se întâmplă nimic ieșit din comun, că e o procedură simplă și cred că vor face vaccinul”, a mai spus Anca Buzoianu.

Până duminică, au fost vaccinaţi 196.090 de români

Un număr 12.421 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID – 19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, sâmbătă, iar numărul total de persoane vaccinate a ajuns la 196.090, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

author avatar
Andrei Ștefan