AcasăCORONAVIRUSAbia au dezvoltat un vaccin anti-coronavirus, că ar putea fi nevoţi să...

Abia au dezvoltat un vaccin anti-coronavirus, că ar putea fi nevoţi să inventeze altul. Noul COVID-19 este mult mai puternic

vaccinulAbia au dezvoltat un vaccin anti-coronavirus, că ar putea fi nevoţi să inventeze altul. Noul COVID-19 este mult mai puternic

Coşmarul parcă nu se mai termină! Noua tulpină de coronavirus, descoperită recent în Marea Britanie, se răspândește mai repede decât versiunea cunoscută deja.

Oamenii de ştiinţă au avertizat guvernul de la Londra în legătură cu acest lucru, iar miniştrii urmează să aibă o şedinţă săptămâna viitoare.

În plus, ministrul Sănătăţii din Africa de Sud a transmis că şi acolo a fost identificată o “nouă variantă” a virusului.

Noul COVID-19 va provoca mai multe decese?

Se fac studii pentru a confirma că acesta nu provoacă o rată a mortalității mai mare. !Așa cum a fost anunțat luni, Marea Britanie a identificat o nouă variantă de Covid-19 prin supravegherea genomică a Public Health England”, a spus directorul medical al Angliei, Chris Whitty.

Ca urmare a răspândirii rapide a noii variante, a datelor preliminare de modelare și a ratei de incidență în creștere rapidă în sud-est, Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent (NERVTAG) consideră acum că noua tulpină se poate răspândi mai repede”, a mai zis el.

Europa a înteţit restricţiile

În Europa, în pofida măsurilor tot mai severe, situația nu se îmbunătățește. Vineri, Germania a raportat aproape 32 de mii de cazuri noi de îmbolnăvire și peste opt sute de decese.

Austria a anunţat că intră în carantină totală după Crăciun, iar Italia se închide parţial în timpul sărbătorilor de iarnă.

În ajun de sărbători, din Germania ori Olanda până în europenii înăspresc restricțiile, pentru a încerca să stăvilească al doilea val și să îl evite pe al treilea.

Modelul suedez a dat chix

Vineri, responsabilii de la Stockholm au raportat peste 8.800 de cazuri noi, iar regele Carl Gustaf a vorbit public despre eșecul “strategiei suedeze”.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, numărul maxim de persoane care pot sta la aceeaşi masă într-un restaurant a fost redus la 4. Vânzările de alcool sunt interzise începând cu ora 20.

Se introduce un număr maxim de persoane şi în centrele comerciale și sălile de sport, purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun devine obligatorie. Dacă măsurile nu vor avea efectul scontat, atunci guvernul vă impune carantina„, a spus premierul suedez Ștefan Löfven.

author avatar
Andrei Ștefan