AcasăCORONAVIRUSA treia doză pentru cei peste 50 de ani. Când se vor...

A treia doză pentru cei peste 50 de ani. Când se vor putea vaccina vârstnicii cu „supra-rapelul”

vaccinareA treia doză pentru cei peste 50 de ani. Când se vor putea vaccina vârstnicii cu „supra-rapelul”

Orice persoană în vârstă de peste 50 de ani din Marea Britanie va putea să primească a treia doză a unui vaccin anti-COVID-19 în toamna acestui an. Autorităţile încearcă să elimine complet riscul de infectare cu noul coronavirus pentru această categorie de populaţie înainte de Crăciun.

Studii care vizează două opţiuni sunt deja în desfăşurare, sub supravegherea lui Chris Whitty, directorul medical pentru Anglia, transmite Daily Mail.

Primul studiu se bazează pe vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Cel de-al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru versiunile actuale ale celor trei vaccinuri administrate în prezent în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna. Aceste studii dau speranțe oficialilor britanici că cele două abordări pot anula amenințarea din variantele de Covid-19 existente pe teritoriul țării.

Supra-rapelul, administrat împreună cu vaccinul antigripal

Se crede, de asemenea, că doar britanicii cu risc mai mare de infectare, precum cei cu vârsta peste 50 de ani și cei cu afecțiuni de sănătate, vor avea nevoie de o a treia doză. Un mod posibil de administrare a vaccinului ar fi împreună cu vaccinul angripal, dar nu pe același braț.

În total, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost inoculate cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale publicate marţi. Marea Britanie, care are o populaţie de 67 de milioane de locuitori, a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-COVID-19, iar unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamna acestui an ce prevede administrarea dozei de „supra-rapel”.

Marea Britanie a comandat în total 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, unul dintre cele trei seruri anti-COVID-19 administrate în această ţară.

author avatar
Andreea Vlad