Cauta

A început numărătoarea inversă. Adio vaccinuri anti-Covid!

Eșecul vaccinării în masă, acoperit de pastila minune

În cel mult două luni, Pfizer va scoate pastila minune, care previne spitalizarea bolnavilor Covid în proporție de 90%, moment în care vor ieși de pe piață vaccinurile. Când ajungi să vaccinezi din 3 în 3 luni este clar că ceva nu funcționează, lucru pe care l-au înțeles și cetățenii Europei. Anunțul Pfizer vine să confirme și faptul că varianta Omicron nu este deloc ceea ce unii au sperat și că pandemia se stinge, astfel, de la sine.

Era vaccinurilor anti-Covid de primă generație se pregătește să apună. Și o face cu pași repezi. Pfizer a anunțat oficial că rezultatele testelor clinice pentru pastila anti-Covid, Paxlovidul, sunt extraordinare, aceasta reducând spitalizările cu 90%. Pare destul de ciudat că Pfizer a scos pilula anti-Covid când afacerea cu vaccinurile mergea ca pe roate. Sau poate că nu. Privind cu atenție la imaginea de ansamblu, observăm că cetățenii europeni, dar și cei de pe alte continente, au început să se convingă de faptul că vaccinarea nu creează imunitate și nici nu te prea ferește de spitale și de secțiile ATI. Și, cu toate presiunile și contrângerile, ideea de a te vaccina din 3 în 3 luni este inacceptabilă pentru oricine.

Dar, peste toate acestea, motivul principal al scoaterii pe piață a tratamentului super-eficace împotriva Covid este acela că pandemia este tot mai aproape de final, cu toată propaganda agresivă a mass-media referitoare la pericolul Omicron, care se încăpățânează să rămână ceea ce au spus și cercetătorii sud-africani, cea mai anemică variantă a virusului. Astfel, o repoziționare a Pfizer, într-un sector cu o concurență acerbă, era mai mult decât obligatorie. Mai ales că antiviralul molnupiravir de la Merck, chiar și cu o eficiență de 50% în prevenirea internărilor, câștigă deja teren. În plus, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că în studii clinice se află alte 82 de medicamente anti-Covid, de la diferite companii farmaceutice, și Pfizer nu poate risca să-și piardă avantajul.

În două luni se termină totul

Dr. Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ne spună că, din momentul în care se autorizează medicamentul de la Pfizer, care ar putea dura cel mult două luni, s-a încheiat cu pandemia.

”Dacă există tratament specific anti-Covid care se poate lua sub formă de pastilă, că așa avem și acum anticorpii monoclonali, atunci am terminat cu Covidul. Probabil se va spune că trebuie să ne și vaccinăm și să luăm pastile când ne îmbolnăvim, ceea ce este aberant. Există o suspiciune că aceste vaccinuri au produs și mutații ale virusului. Eventual, dacă se tot insistă atâta cu vaccinarea, măcar să se facă pe grupuri foarte restrânse, bătrâni, bolnavi, exact ca la gripă. Dar s-a cam terminat, hai să fim serioși. Exact ca la H1N1, în momentul când a apărut Tamiflu, s-a încheiat cu epidemia de gripă. Dacă apare și vaccinul care stimulează imunitatea celulară, care este un vaccin senzațional, s-a sfârșit toată nebunia”, ne-a declarat dr. Lucian Duță. Acesta mai arată că orice încercare de a mai forța vaccinarea se va lovi de argumentul că există un tratament eficient, exprimându-și speranța că Guvernul va da acces românilor la acest tratament.

Vaccinul pentru imunitatea celulară, ținut în stand-by

Oncogenul de la Timișoara al prof.dr. Virgil Păunescu nu avea nicio șansă să ajungă la final cu studiile clinice pe vaccinul anti-Covid care stimula imunitatea celulară și conferea o protecție pe 11 ani. Și asta pentru că cercetătorii germani de la Universitatea Tubingen, care au început studiile la scurtă vreme după Oncogen pe același tip de vaccin, nu au ajuns la final, deși fondurile alocate au fost uriașe, iar rezultatele preliminare erau de excepție. Nici britanicii nu au scos încă nimic, pe aceeași tehnologie de vaccin, deși lucrează de ceva vreme. Semn că vaccinurile care dădeau imunitate pe 11 ani sunt ținute încă în stand-by, din motive mai mult decât evidente pentru toată lumea.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version