AcasăCORONAVIRUSA început Europa să uite de Covid? Ce ţări au intrat în...

A început Europa să uite de Covid? Ce ţări au intrat în „hora” Marii Relaxări

relaxareA început Europa să uite de Covid? Ce ţări au intrat în "hora" Marii Relaxări

Naţiunile europene încearcă să revină la viaţa normală din urmă cu 2 ani. De aceea, restricţiile provocate de pandemie încep să fie eliminate, una câte una. De exemplu, Italia a anunţat că masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior.

O măsură asemănătoare e aplicată şi în Spania. Totodată, Marea Britanie şi Danemarca au renunţat aproape în totalitate la restricţii.

Nordicii au ridicat majoritatea restricţiilor

Ţările din nordul Europei au dat tonul Marii Relaxări. Suedia a ridicat miercuri majoritatea restricţiilor rămase legate de Covid-19, urmând exemplul statelor nordice Danemarca şi Norvegia.

Prim-ministrul Marii Britanii Boris Johnson a anunţat săptămâna aceasta planuri de a pune capăt regulilor de autoizolare pentru persoanele care sunt testate pozitiv pentru Covid-19 mai devreme decât era aşteptat.

De altfel, Danemarca a devenit prima ţară din UE care a ridicat toate restricţiile privind Covid-19, la 1 februarie, în ciuda creşterii numărului de cazuri. Infecţiile din ţară au atins cote record doar o zi mai tarziu.

Spania renunţă la masca în aer liber

Spania a ridicat obligativitatea purtării măştii în aer liber în timp ce numărul de cazuri de infecţii cu COVID-19 continuă să scadă semnificativ şi unii dintre cetăţeni continuă să poarte măşti pentru a se proteja.

Rata de infectare la nivel naţional s-a înjumătăţit în trei săptămâni, scăzând la 1.692 de cazuri miercuri, de la un vârf de 3.397 de cazuri la 100.000 de locuitori pe 17 ianuarie, determinând autorităţile din întreaga ţară să reducă restricţiile.

De asemenea, autorităţile din Portugalia au relaxat restricţiile pentru cetăţeni care deţin un certificat digital COVID-19 european. Aceştia nu vor mai fi obligaţi să prezinte un teste negativ la COVID-19 înainte de intrarea pe teritoriul Portugaliei.

author avatar
Andrei Ștefan