AcasăCORONAVIRUSA fost descoperită o nouă variantă a COVID-19: are 46 de mutații...

A fost descoperită o nouă variantă a COVID-19: are 46 de mutații și e mult mai contagioasă! Din ce țară provine

O altă variantă de Covid-19 a fost descoperită în Franța, potrivit oamenilor de știință. Tulpina mutantă are 46 de mutații despre care se crede că o fac mai rezistentă la vaccin, dar și mai infecțioasă decât virusul original.

Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul caz depistându-se la o persoană care a călătorit în Camerun. Dar există puține semne că noua variantă depășește varianta dominantă Omicron, care acum reprezintă mai mult de 60% din cazurile din Franța.

Tulpina a fost descoperită de către cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe 10 decembrie, dar nu s-a răspândit rapid de atunci.

Sunt puține semne că ar putea depăși tulpina Omicron

Varianta a fost denumită B.1.640.2 iar descoperirea ei a fost anunțată într-o lucrare postată pe medRxiv. Acest lucru nu a fost publicat într-un jurnal academic, scrie Daily Mail. Oamenii de știință spun că descendența este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democrată Congo în septembrie.

Testele arată că tulpina poartă mutația E484K despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri. Are, de asemenea, mutația N501Y – văzută pentru prima dată pe varianta Alpha – despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă.

Este o rudă îndepărtată a variantei Omicron, despre care oamenii de știință spun că probabil a evoluat dintr-un virus mai vechi. Omicron – sau B.1.1.529 – poartă aproximativ 50 de mutații. Un număr tot mai mare de cercetări demonstrează că este, de asemenea, mult mai puțin probabil să declanșeze boli severe.

author avatar
Andreea Vlad
1.274 afisari

3 COMENTARII

  1. Asa evolueaza virusul, spre raspandire mai usoara dar fara sa mai omoare gazda. Ne vom obisnui sa traim cu el. Atat Omicron cat si varianta din articol au ajuns sa fie o simpla raceala.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri