AcasăCORONAVIRUSA făcut România "cadou" Europei o nouă tulpină de Covid-19? Valeriu Gheorghiţă...

A făcut România „cadou” Europei o nouă tulpină de Covid-19? Valeriu Gheorghiţă lămureşte problema

valeriu-gheorghita A făcut România "cadou" Europei o nouă tulpină de Covid-19? Valeriu Gheorghiţă lămureşte problema

România este un caz atipic în Europa. Cu o populaţie majoritar sceptică la vaccin, ţara noastră este cel mai grav caz al pandemiei, de pe Bătrânul Continent. De aceea, specialiştii nu exclud ca românii să fi dezvoltat o nouă tulpină de Covid-19.

Medicul Valeriu Gheorghiţă crede că acest lucru este chiar plauzibil.

Tulpina ar fi apărut pentru virusul circulă nestingherit

S-a discutat foarte mult despre acest lucru. Sigur că din punct de vedere teoretic, atâta timp cât ai un număr foarte mare de infecții în general în rândul persoanelor nevaccinate, există această șansă virusului să se multiplice practic necontrolat.

Pot să apară erori de copiere, practic să se acumuleze aceste mutații care în final evident că pot să genereze o nouă variantă virală, adaptată, pentru că tot acest proces de acumulare de mutații reprezintă, de fapt, evoluția naturală a virusului în populație.

Când virusul se multiplică nestingherit, nimic nu îl oprește, se răspândește de la o persoană la alta pentru că majoritatea variantelor virale au fost generate în țările cu rată foarte mică de acoperire vaccinală”, a răspuns coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a precizat că, după părerea sa, această supoziție este mai degrabă teoretică decât practică.

Dar nu este exclus ca la nivel global să se întâmple acest lucru, pentru că, din păcate, chiar dacă avem aproximativ 50% din populația globului care a primit cel puțin o doză de vaccin, țările în curs de dezvoltare au în continuare o rată de acoperire vaccinală undeva de 5 – 6%, adică foarte puțin”, a adăugat medicul.

11.073 de noi cazuri de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 de noi cazuri de coronavirus. Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.073 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 160 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

author avatar
Andrei Ștefan
291 afisari

3 COMENTARII

  1. Romania nu e o tara cu rata atit de mica de vaccinare, la 32.9%! De fapt, virusul umbla liber, e adevarat, plimbat de vaxxinatii fara restrictii

  2. BaiGheorghitza Muitza, sa vezi tu ce muiotza continua o sa iti dea tie romanasii in curand, o sa pleznesti de fericire, bai gunoiule resapat !! Bai, zici ca aia fata intoarsa cu cheia, bai pensatule tampit !! Esti deja mai rau ca o moara stricata, propaganda voastra nazista de 6 lei si 66 de bani nu faci nici macar 1 ban, atat de slabi sunteti, bai tefelistilor nazisti !! Bai Muitza, sa vezi tu ce frumos o sa stai tu in streang, cu capusorul ala al tau porst in jos, de o sa se pise toti romanasii la tine in gura, bai tradator nazist imputit !! Vine razboiul cel mare, bai dosistule, sa vezi ce o sa te puna la lucru astia, la lucru manual, nu altceva, bai habarnistule ratat !! Nazi Double Vaxxin Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger