AcasăCORONAVIRUSA apărut o nouă mutație a SARS-COV-2. Este aproape imună la vaccinurile...

A apărut o nouă mutație a SARS-COV-2. Este aproape imună la vaccinurile anti-COVID-19

covid-19A apărut o nouă mutație a SARS-COV-2. Este aproape imună la vaccinurile anti-COVID-19

În Japonia se răspândeşte o mutaţie a virusului iniţial. Epidemiologii cred că într-un an vom avea nevoie de o nouă generație de vaccinuri pentru a slăbi efectele coronavirusului.

În plin val 3 al pandemiei, a fost descoperită o nouă tulpină de Covid-19, de această dată într-o regiune din Japonia. Deocamdată, specialiștii din zona sanitară demarează cercetări pentru a afla nivelul de gravitate al mutației. Aceasta pare a fi mai greu de detectat.

Aproximativ 70% dintre pacienţii cu coronavirus testaţi la un spital din Tokyo luna trecută au fost purtători ai unei mutaţii cunoscută pentru reducerea protecţiei vaccinurilor, a anunţat, duminică, postul public japonez NHK.

Mutaţia E484K, rezistentă în fața vaccinurilor

Mutaţia E484K, numită „Eek” de unii oameni de ştiinţă, a fost găsită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în martie, scrie news.ro. 12 din 36 de pacienţi cu COVID-19 au suferit mutaţia, fără ca niciunul dintre aceştia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care au făcut acest lucru.

Înaintea Jocurilor Olimpice de vară programate să înceapă în iulie, Japonia se confruntă cu un nou val de infecții. Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, chiar dacă vaccinările la scară largă ale populației generale nu au început încă. Vineri, 446 de noi infecții au fost raportate în Tokyo, deși această cifră este încă mult sub vârful de peste 2.500 în ianuarie, transmite Reuters.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

2 COMENTARII

  1. Adica ,drrragi tovarrrasi la toamna va trebui sa va intepati din nou daca vreti sa iesiti din casa.Primavara viitoare la fel si odata la trei luni idem.Pai ce credeati ca scapati?Ma intreb cand dracului o sa va vina mintea la creier.Aia care protesteaza in piata au inteles inaintea voastra ce va fi.Si voi ii injurati ca prostii ca se lupta si pentru niste idioti ca voi si cu autoarea de fata.Dar cine sa priceapa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger