AcasăCORONAVIRUSA ajuns noua tulpină COVID în România? ”Orice este posibil” - VIDEO

A ajuns noua tulpină COVID în România? ”Orice este posibil” – VIDEO

A ajuns noua tulpină COVID în România? ”Orice este posibil” - VIDEO (foto. Facebook)

În dimineața zilei în care și în România a început vaccinarea împotriva COVID-19, coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiță, a fost prezent, împreună cu ministrul Sănătății, la ”Matei Balș”, unde a fost vaccinată prima persoană din România – o tânără asistenta medicală de la această unitate spitalicească.

Medicul Gheorghiță (sursa foto; gov.ro)

Este un moment emoţionant pentru toată lumea. (…) Cred că doar împreună prin solidaritate, prin coeziune, printr-un mesaj comun, transparent şi onest putem să mergem mai departe şi sunt convins că putem să câştigăm această bătălie împotriva pandemiei COVID-19. Astăzi, dacă vreți, s-a concretizat speranţa noastră, avem încredere că lucrurile merg bine”, a anunțat în primă fază Valeriu Gheorghiţă.

Medic: Ar trebui ca în primele șase luni să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație

Referitor la procesul de imunizare, medicul a anunțat că ”dacă lucrurile decurg bine și disponibilitatea vaccinurilor va fi cea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele șase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație, ceea ce reprezintă nivelul la care consecințele pandemiei sunt mult diminuate și putem pune punct acestui flagel”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid la nivel național a fost întrebat, totodată, dacă țara noastră are capacitatea, tehnic vorbind, să identifice dacă noua tulpină depistată în Marea Britanie se află și pe teritoriul României. ”România cu siguranță are această capacitate. Exista posibilitatea de secvențiere a genomului viral atât la nivelul Institutului Cantacuzino cât și la (…) ”Matei Balș”. De altfel au fost și făcute studii de evaluarea a genotipului viral, pentru a vedea care este (…) traseul acestui virus”, a precizat doctorul de la Spitalul Militar.

”Nu ştim, dar orice este posibil”, a sunat răspunsul medicului, în momentul în care a fost întrebat dacă noua tulpină se află deja pe teritoriul României.