AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Prima țară din UE, liberă din februarie de toate restricțiile

Covid-19. Prima țară din UE, liberă din februarie de toate restricțiile

Danemarca devine prima țară din UE care a eliminat toate restricțiile legate de Covid-19. Primul ministrul Mette Frederiksen a declarat că țara își poate regăsi „zâmbetul” din nou.

În ciuda cazurilor record și a numărului de spitalizări în creștere, Danemarca anunțase că va ridica toate restricțiile interne anti-Covid-19, începând cu 1 februarie.

Autoritățile spun că internările din cauza variantei Omicron rămân stabile și rata de vaccinare este ridicată.

„Poate părea ciudat și paradoxal că renunțăm la restricții”

„Ne putem regăsit zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice. Ultimele restricții vor abandonate astfel luna viitoare, scrie Politico.

Anunțul vine în timp ce o nouă subvariantă  Omicron, BA.2, își câștigă loc în Danemarca și face să crească numărul de infectări, cu 46.000 de cazuri noi de Covid-19 înregistrate miercuri. „În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții”.

Ministrul Sănătății, Magnus Heunicke, a adăugat: „Situația din Danemarca este că avem această decuplare între infecții și pacienții de la terapie intensivă și aceasta datorită atașamentului mare al danezilor față de revaccinare”.

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu două doze iar 50% este vaccinată cu o a treia doză, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.055 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger