AcasăCORONAVIRUS2022 va fi „anul vaccinării”

2022 va fi „anul vaccinării”

Dacă 2021 a fost anul dezvoltării vaccinurilor anti-Covid, 2022 va fi marcat de vaccinări și vaccinări de rapel,  a declarat Jerome Kim, director general al Institutului Internațional de Vaccin.

De asemenea, medicamentele vor trece “în prim plan” în acest an și vor face mai eficiente tratamentele Covid-19, a precizat Kim pentru CNBC.

La sfârșitul lunii decembrie, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat două pastile antivirale – Paxlovid(Pfizer) și Molnupiravir(Merck) – pentru utilizare de urgență, marcând o piatră de hotar în lupta împotriva coronavirusului, care a ucis peste 5,4 milioane de oameni în întreaga lume de la apariția la finele anului 2019.

Dar a apărut varianta Omicron mai transmisibilă, iar cazurile din întreaga lume au crescut în ultimele săptămâni.

“Prioritatea cheie în 2022 este furnizarea de vaccinuri persoanelor care au nevoie de ele, în special celor din țările mai sărace, care au acces limitat la aceste doze. Omicron nu este Omega, vor apărea mutanți suplimentari și noi variante de îngrijorare, prin urmare echitabilitatea în utilizarea vaccinurilor este esențială”, a adăugat Jerome Kim.

Aproximativ 58,3% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin Covid, în timp ce țările sărace înregistrează doar 8,5%.

Există și un “decalaj de diagnostic” în evaluarea cazurilor de coronavirus și doar statele dezvoltate s-au evidențiat în secvențierea genomică a probelor care ajută la urmărirea noilor variante Covid.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
644 afisari

4 COMENTARII

  1. Jacota ,am invatat lectia.Inainte sa va citesc articolele ,tie si celorlalte slugi ale vakcinarii fortate de la acest ziar ,iau o pastila de colebil.

  2. JACOTA…….numele spune totul!!!
    Tom Jery Kim Ir Sen , directorul Institutului Intergalactic de virusologie si boli tropicalo- tampito-jurnalistice a declarat pentru CNNMGBNM XYZ ca au pregatit un salon special la Ospiciul Plutonian pentru „jurnalistii” slugi perfecte din Romanica.

  3. Bai, cei care pot citi orice in cifra inversa, ei vreau sa zica ca anul 2022 va fi anul razboaielor civile si amacelului, dar na, nu pot sa va dea totul mura in gura la toti cobaii vaxxinati incap, nu de alta, dar septelul de sacrificiu nu trebuie speriat chiar de tot, numai asa, pas cu pas, vorba unui clasic in viata !! Cobailor multilateral dezvoltati din fabrici si uzinele patriei, adica a coloniei esuate, rapid alinierea la doxa 4 in cap, apoi in vara la doxa 5, si in iarna la doxa 6 in cap !! Sa stiti ca va tinem pumnii, sa vedem cati dintre voi rezista cat mai mult, e ca si cum a-ti juca la infinit ruleta romaneasca, nu exista ca odata si odata sa nu prindeti si voi numarul castigator, iar premiul cel mare e ca o sa dati coltul pe ne-asteptate, in piata sau in autobuz, sau in statie de autobuz !! Ha ha ha 🙂 Si nu uitati, bai cobailor docili si bine dresati: Multa Sanatate !! Ha ha ha 🙂

  4. SA LE BATEM IN GEAM IN FIEECARE ZI CU „STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT….” SA II AJUTAM SA SE TREZEASCA LA 2 METRI SUB PAMANT

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger