AcasăCORONAVIRUS16 paturi cu oxigen dintr-un spital covid din Capitală, ținute pe tușă...

16 paturi cu oxigen dintr-un spital covid din Capitală, ținute pe tușă de DSP! Explicația: Dosarul este incomplet!

coronavirus-spital

În plină pandemie, DSP se împiedică în birocrație, blocând 24 de paturi, dintre care 16 cu oxigen, în secția medicală a Spitalului Colțea din București. În timp ce spitalul ține internați la secția ATI mai mulți pacienți decât limita maximă, cele 24 de paturi stau goale până la ”completarea dosarului”.

DSP Bucureşti spune că dosarul depus de conducerea spitalului pentru ca cele 16 paturi cu oxigen să fie utilizate pentru pacienţii COVID este incomplet.

În secţia de ATI COVID a Spitalului Colţea sunt internaţi în acest moment 10 pacienţi, cu doi peste capacitatea COVID pe care o are unitatea sanitară. În acest, pe secţia medicală a spitalului, de la etajul 2, 24 de paturi, dintre care 16 cu oxigen, stau nefolosite. În aceste paturi ar putea fi trataţi pacienţii după ce au ieşit din ATI COVID şi a căror stare nu permite externarea. Conducerea spitalului a trimis de mai bine de o săptămână un dosar cu documente către DSP Bucureşti în vederea deschiderii acestor paturi, fiind cerută modificarea structurii funcţionale şi organizatorice a Secţiei medicină internă/compartiment de cardiologie.

Ce explicații are DSP?

DSP București a oferit clarificări, la solicitarea news.ro, spunând că dosarul depus era incomplet şi că există neconcordanţe între memoriul tehnic şi nota de fundamentare asumate de conducerea spitalului şi structura funcţională propusă efectiv pentru pacienţii COVID-19 – cazuri confirmate şi pentru pacienţii post-COVID a căror stare nu permite externarea la domiciliu.

 

author avatar
Alina Costache
207 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger