AcasăNews„Ai strigat «Jos Bashar»? Vrei libertate?” Ia de-aici!

„Ai strigat «Jos Bashar»? Vrei libertate?” Ia de-aici!

Haidar, batut, electrocutat, inspaimantat, vrea sa fie cooperant cu anchetatorii, care-l chinuie intruna.

Urmariti „pe viu” povestea acestui baiat, Haidar Mashadi, in varsta de 14, 15 ani, ridicat de politie intr-o suburbie a Damascului. „Receptia” a fost filmata chiar de „interogatori”.

Momentul în care toti trei tabara cu pumnii pe copil

Umilirea, torturarea, uciderea copiilor, pentru a forma „modele de teroare”, care sa inabuse dorinta de revolta impotriva regimului lui Bashar al-Assad, sunt metodele folosite de regim.

Haidar, batut, electrocutat, inspaimantat, vrea sa fie cooperant cu anchetatorii, care-l chinuie intruna

Mai nou, acestea sunt postate si pe You Tube, ca sa ajunga la „destinatie”.

Bataie cat cuprinde, plus electrosocuri

Haidar spune singur povestea lui, cea reala si cea pe care, dupa ce este batut, electrocutat, inspaimantat,  crede ca tortionarii lui vor s-o auda. Redam interogatoriul, asa cum reiese din film. Haidar, legat cu mainile la spate, este interogat de trei politisti, dintre care unul filmeaza.

„De unde esti? Zi de unde esti!”. „De langa Barza (n.r. – o regiune unde se afla si o minoritate alawita, din care face parte Bashar al-Assad)!”, raspunde copilul, care avea deja fata tumefiata de bataie.

„Cum te cheama?”. „Haidar”. „Si mai cum?”. „Haidar Mashadi”. „Si ce cautai? Ai iesit sa impusti oameni?”. „Nu. Cautam pietre sa reparam casa. Si ceva de mancare!”.

„Cati erati?”. ”Eram doi copii! Cautam pietre…”. Anchetatorii il iau la bataie.  „Erati mai multi. Cine sunt prietenii tai? Cati sunteti?”. „Suntem sase copii”, raspunde baiatul, care nu mai intelegea intrebarile venite din trei directii. „Zi numele lor!”. Haidar a numit vreo trei, dar s-a blocat. In tot acest timp, cel care filmeaza ii aplica electrosocuri.

Bashar mai vrea inca un mandat de cinci ani

„Va pup picioarele, lasati-ma sa ma duc acasa”, ii implora copilul. „Ai strigat <Jos Bashar>?”. „Asa trebuie sa spun?”, intreaba copilul, gata sa le faca pe plac. „Ai strigat <Jos Bashar>?”. „Da!”. „Vrei libertate?”. „Da! Vrem libertate. Nu ma bateti!”.  „De ce vrei libertate? Sa fie ma-ta curva si sora-ta si mai rau?”. „Nu ma bateti! Nu mai vad cu un ochi!”. „O sa te ducem undeva.” „O sa ma omoare?”. „Vagabondule! N-ai vazut nimic inca. Asta e doar <haflet al-istiqbal> (receptia). Te duceai sa impusti alawiti?.” „Nu! Ei vin si trag in noi!” Este momentul cand toti trei tabara pe copil. Marti, la Moscova, debuteaza negocierile pentru pace intre opozitia siriana si reprezentantii regimului. Bashar a anuntat in avans ca-si va duce mandatul pana la capat, in 2014. Cand va candida pentru un nou mandat de cinci ani!

[youtube]JE5jeyPv9QU[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger