AcasăNews“Pedepsit” in puscarie, Bote a inceput sa si “iubeasca”

“Pedepsit” in puscarie, Bote a inceput sa si “iubeasca”

Libertatea

O eleva de 18 ani din Iasi se prostitua ca sa poata avea bani de scoala, de haine si de mancare. Daca e adevarat, e foarte trist. Daca nu, e treaba instantei sa stabileasca ce si cum.

De la extaz la agonie nu-i decat o puscarie!

Povestea are, insa, si o latura mai putin cunoscuta, care tine de ciordeala de presa practicata la „Libertatea”. Dupa ce alte ziare au tocat subiectul in editiile on-line, fituica il da ca fiind exclusivitate. Maine-poimaine o sa vedem si „exclusivitatea” a mai data naibii: Romania este astupata de zapezi.

Adevarul

Eternul Cartianu trage la condei-viteza un editorial despre un copil flamand, vazut la televizor, in mijlocul nametilor. Ce-ai mancat azi, nimic, zice pustiul, dar ieri, tot nimic, dar alaltaieri, tot nimic. De trei zile copilul nu mai mancase, troienit fiind, motiv pentru Cartianu sa sara la gatul parintilor care nu au facut provizii. Asa se vede din biroul lui, nu mai insist cu alte explicatii. Din al meu se vede altfel. Ce-ai scris azi, Cartiene? Un editorial. Fara valoare, zic eu. Dar ieri? Tot un editorial. La fel de fara valoare, insist eu. Dar alaltaieri? Tot un editorial. Nu are rost sa merg mai departe, bai Cartiene, dar parintii tai ce au pazit de nu te-au invatat sa construiesti un text ca lumea? Sau ai facut scoala scrisului la „Le Cristoi d’ aujourd’hui”? Ca prea se vede.

Antena 1

100 de minute cu Alessandra Stoicescu. Nu este titlul emisiunii. Sunt 100 de minute cu Sandra imbracata, cu umerii acoperiti. Ramai asa, e mai bine sa ne provoci gandurile, dupa ce ai citit „Fetelor, tara va vrea goale”, publicat de nebunul ala de la „Piti-analist”, in „National”, decat sa ni te cam oferi aproape la concurenta cu mazdroapele porno.

Evenimentul zilei

Un ziar minunat si foarte vesel. Dan Andronic se simte sigur pe el cand scrie ce i se pare, umplandu-i-se sufletul la sintagma „televiziuni cacanii”, ca raspuns la „presa portocalie”, iar Cristoiu scrie ce crede. Primul nu razbate dincolo de cacaniu, impiedicandu-se in idei, al doilea mai are putin si crede ca Dumnezeu s-a nascut la Gagesti, in Vrancea, la trei zile dupa el, si el, Cristoiu, i-a pus stiloul in mana. Nici unul, nici altul, nici altcineva de la pravalia portocalie nu si-a dat seama ca ziarul de miercuri, 15 februarie, poarta pe pagina intai sigla cu „marti, 15 februarie”. Dar, ma rog, ne-am obisnuit sa veniti voi cu subiecte preluate din “National” si la cinci zile dupa, dandu-le anvergura de “exclusivitati”. Ati mintit poporu’, cu Cristoitoru’!

Libertatea.ro

Vino la circul lui Lis, neamule, caci consoarta lui declara sus si tare ca fostul primar bucurestean a fost primul ei barbat. Poate singurul, coana Joitico, zau asa, ca se intelege ca dupa aia au mai fost si altii, iar de nervi, nu alta, Lis va retroceda imobilul din Pandele Tarusanu nr. 14 cui trebuie, nu unui mort fara procura, care, plecat intre drepti fiind, intra totusi in tara cand avea el chef!

Pro TV

Spectacol de toata jena cu ridicarea autoturismului Monicai Tatoiu, regizat de Maruta. Istericale, plangeri la politie si niste vorbe care dau de gol interesul ambilor. Coana Tatoiu tipa ca televiziunile nu stiu cum sa mai faca raiting pe bani putini, dar si ea nu stie cum sa faca sa apara tot mai des, pe post de guru, daca se poate. Si, ca sa fie taraba prostiei plina, o scapa din gura pe nemestecate. Nu-l mai  da in judecata pe pitifelnic, e de ajuns „dosarul de contraventie” intocmit acestuia. Coana mare, stai pe canapea si da-ti cu saruri pe la nas, ca Diazepam nu mai este. Hai sa-ti explic. Dosare de contraventie nu exista, poate numai in mintea ta, cand vei ajunge ministru la Interne. Adica la neuroni, la sinapse si la circumvolutiuni.

Click

Botezatu jeleste de nenorocirile prin care a trecut la inchisoarea Ca Del Ferro din Cremona, pe vremea cand era arestat. “Vocea mi s-a gatuit, amintirile m-au coplesit”, zice el ca intr-o doina. “Doina” fiind de genul feminin, nu se potriveste la el. Deci, ca intr-un „Doin”. E vorba de primul volum, „Pedeapsa”, al audiobook-ului „Trei vieti”. Cum al doilea volum se numeste „Iubirea”, e clar ca Bote a incurcat socotelile. Poate iubirile din puscarie, fiule, caci numai dupa alea te umfla plansul. „Vocea mi se gatuieste, amintirile ma prapadeste…, pam-pam!”

Hronicar

author avatar
eNational
1.636 afisari

4 COMENTARII

  1. Bravo, baieti, mai salubrizati,e drept, prea putin „presarii”acestia visatori.Cartianu mai ales, a sarit calul cand vorbea despre „trairi” in epoca comunista cand nici nu era in „proiect”!

  2. cacartianu ..este rau afectat de..cind a fost extras cu forcepsul .. geaba isi incordeaza putinii muschi de pe fruntea ingusta de gibon……….cit despre chilotar cred ca face o pereche perfecta cu cacartianu….

    • felicitari pt blog,in piurml rand .referitor la cele 2 concerte din romania,am fost la amandoua si cred ca piurml,din 1992 a fost de departe mai bun,michael era mai tanar si a cantat live pe cand cel din 96 a fost mai degraba show decat concer iar michael a cantat live decat pe alocuri .in alta ordine de idei,michael este un geniu al sunetelor muzicale,absolut toate melodiile lui suna bine,toate au un sound aparte .si eu cred ca pana in prezent este cel mai bun .precizez ca nu sunt fan,ascult aproape toate genurile de muzica si am o colectie impresionanta de albume,dar cele cu michael sunt pe piurml loc michael si restul .

  3. Eu merg cu mnasia mult fiindca stau intr-o zona in care cel mai apropiat mijloc de transport in comun e la 25 de minute de mers pe jos (si e si zona plina de caini si persoane dubioase). Lucrez pana tarziu, am evenimente la care merg seara, n-am cum altfel sa ma deplasez Insa daca e vorba de umblat ziua prin oras intre intalniri, o iau pe jos sau cu metroul, nici nu ma gandesc sa stau aiurea in trafic sa ma enervez, pana gasesc loc de parcare, pana etc prefer sa evit sa ma stresez daca nu e neaparat nevoie. :)) Nu am mai mers cu autobuzul/troleul de o vesnicie, erau pline de pensionari frustrati si aurolaci si, intr-adevar, pute Am mai mers doar cu 41, ca e singurul tramvai care vine atat de rapid si n-ai alta sansa pe traseul ala (desi nu inteleg de ce este intotdeauna atat de plin).Cu taxiul merg ft rar (o data la cateva luni), daca tot am mnasia personala nu vad rostu’ de a da banii pe taxi.Deci 2 cartele de metrou / luna de cate 10 calatorii + banii pe benzina cam 2-3 milioane lunar, asigurarea e ieftina (3 milioane pe care le dau o singura data pe an), de spalat o spar rar ca intotdeauna ploua a doua zi =)) , si nici n-am avut niciodata probleme in 5 ani de cand am permis (nu m-a accidentat nimeni asa ca n-am avut nici macar o zgarietura, n-am schimbat piese si oricum am ramas mereu fidela Opel ca sunt ieftine piesele si mnasia scumpa nu e in niciun caz prioritate, ca nu ma dau banii afara din casa).Ce-i drept, e important sa cunosti ft bine traseele, la ce ore prinzi aglomeratie, unde ai sanse sa gasesti loc de parcare Sunt si ft multi soferi in Bucuresti (sau mai multe zise soferite) care sunt pericol public si nu fac decat sa incurce circulatia. S-au dat permise de conducere aiurea, pe spaga, si atunci logic ca oamenii aia sunt haotici in trafic.Alt minus este faptul ca reteaua de transport in comun nu acopera ca lumea orasul: in Dr Taberei nu aveam metrou si intotdeauna prindeam super blocaj la Razoare. In Militari unde stau acum n-am niciun mijloc de transport in apropiere. Autobuzele nu au banda lor pe care sa mearga astfel incat sa nu se blocheze si ele in trafic prea rau (sau au banda, dar nu se respecta). Pe multe linii vin ft greu masinile.Da, mi-ar placea si mie sa nu depind de mnasia si sa nu-mi fie frica sa merg pe jos in orasul asta (indiferent de ora), dar deocamdata nu ai cum Iar deplasarea cu scuterul (alt vis al meu :)) ) mi se pare de-a dreptul imposibila (sau sinucigasa, ma rog).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger