AcasăOldMiza unui razboi intre Biserica si stat: 20 miliarde dolari

Miza unui razboi intre Biserica si stat: 20 miliarde dolari

„National” a intrat in posesia documentelor care atata litigiul dintre Biserica si Statul Roman!

1- INITIATIVA – I.P.S. Pimen este presedintele organizatiei care poate intra in posesia a aproape jumatate din judetul Suceava

Prin exploatarea normala pe timp de10 ani a celor 167.000 de hectare solicitate de Arhiepiscopia Bucovinei de la ROMSILVA se acopera lejer intreaga datorie externa a tarii noastre catre Fondul Monetar International. In momentul de fata, Biserica Ortodoxa detine 16.244 ha de padure in Bucovina. Iar in urma unei hotarari definitive, dar nu si irevocabile a Curtii de Apel Timisoara, fundatia infiintata de Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a mai fost proprietarita cu fabuloasa suprafata de inca 166.813 alte hectare.

Numai ca litigiul nu pare nici pe departe a fi transat, „National” intrand in posesia unor documente care pot relansa intreaga tevatura. Astfel, printr-o adresa semnata de chestorul  Constantin Manoloiu, se informeaza ca in evidentele Politiei nu figureaza nume ca Tatulici Benedicta, Velnic Melchisedec, IPS Arhiepiscop Pimen sau Pantescu Irina. Adica tocmai unii dintre cei care urmeaza sa intre in posesia a 42% din suprafata judetului Suceava!

De la Imperiul Austro – Ungar la Sovromlemn

La 27 decembrie 1781 avea loc incamerarea averilor manastiresti, proprietarul padurilor bucovinene devenind astfel Imperiul Austro – Ungar. Dupa 1 decembrie 1918, Statul Roman a preluat bunurile, iar prin decretul din 1 mai 1946 se infiinta societatea comerciala mixta romano – sovietica Sovromlemn. Dupa Revolutie Statul Roman a continuat sa administreze aceasta „comoara verde”, dar in decembrie 2009, Biserica obtinea printr-o instanta judecatoreasca nu mai putin de 166.813 hectare padure si cladirile a nenumarate cantoane silvice. Aceasta este, pe scurt, zbuciumata istorie a proprietarilor unei suprafete de aproape jumatate din teritoriul judetului Suceava.

Semnaturile buclucase

2- ATACAT – desi membru fondator al Fundatiei, Gheorghe Flutur a fost apoi descris de Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor drept „un neom pervertit, duplicitar”
Presedintele Fundatiei Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina este I.P.S. Arhiepiscop Pimen, iar la loc de cinste, printre membrii fondatori, s-a aflat si Gheorghe Flutur. Numai ca, intre timp, actualul presedinte al CJ Suceava s-a retras din Fundatie, ceea ce l-a facut pe Arhiepiscop sa-l atace dur, calificandu-l drept „un neom pervertit, duplicitar”. Iar pe lista membrilor fondatori, deschisa de I.P.S.  Arhiepiscop Pimen se mai afla inca patru semnaturi buclucase, de a caror recunoastere a autoritatilor administrative ale Statului Roman atarna soarta acestui veritabil razboi. Este vorba de Velnic Melchisedec (nr.18), Balan Mihail (nr.19), Tatulici Benedicta (nr.20) si Pantescu Irina (nr.21).

Si, totusi, exista?

3- COMOARA – Padurile din Bucovia fac un profit normal de 20 miliarde dolari in doar 10 ani

Culmea este insa ca, dupa cum reiese dintr-o adresa a Ministerului de Interne intrata in posesia noastra, lucrurile se complica serios. Pentru ca, dupa cum scrie negru pe alb chiar seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, „ in evidentele ce le detinem nu figureaza inregistrata nici o persoana avand numele si prenumele Tatulici Benedicta, Velnic Melchisedec, I.P.S. Arhiepiuscop Pimen si Pantescu Irina”. De asemenea, nu s-a lamurit pe deplin nici situatia documentelor legale ale lui Balan Mihail. Asa ca, de raspunsul la intrebarea daca aceste nume trecute intr-un act administrativ sunt recunoscute sau nu de legislatia romana depinde soarta intregului respectat. Unul cu o miza uriasa, de 20 miliarde dolari, la cat estimeaza specialistii profitul obtinut doar in urma a 10 ani de expploatare normala a padurilor…

4- CONTROVERSA . Semnaturile din tabelul nominal al actului de constituire al Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina nu se regasesc si in baza de date a Ministerului de Interne
author avatar
Catalin Tache
2.089 afisari

2 COMENTARII

  1. Mie nu imi place deloc cum pun problema „specialistii”. Nu mi se pare firesc sa tot defrisam si sa nu ne gandim la calamitatile provocate de defrisari. Ia sa ne mai oprim noi din distrugerea planetei. Suferim cu totii. ce o sa mai respiram daca tot defrisam, rumegus? Lasati ideile distructive odata pt totdeauna in sertarul uitarii.Orientati-va spre repararea planetei.Tot defrisam. Doar curatari. Nu defrisari.Sa defrisam mentalul negativ-distructiv din fiecare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger