AcasăAgriculturăPlata despăgubirilor, urgența agricultorilor!

Plata despăgubirilor, urgența agricultorilor!

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită autorităţilor amendarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 prin includerea la plată a sumei reprezentând despăgubiri acordate producătorilor în caz de calamităţi naturale în agricultură, respectiv alocarea şi plata despăgubirilor în regim de urgenţă pentru culturile de primăvară.

„Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare doreşte să aducă în atenţia publică faptul că sectorul agricol din România traversează un moment crucial, ca urmare a neincluderii în Legea bugetului de stat a sumelor necesare efectuării plăţilor reprezentând despăgubiri pentru culturile agricole afectate de secetă în primăvara anului 2020. Am transmis preşedinţilor Comisiilor pentru agricultură din Senat şi Camera Deputaţilor solicitarea de a amenda proiectul de Lege privind bugetul consolidat, respectiv bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi care nu include sumele necesare efectuării plăţilor reprezentând despăgubiri pentru culturile de primăvară care au fost afectate de seceta pedologică a anului 2020”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei. Reprezentanţii AAC reamintesc faptul că fermierii calamitaţi în anul 2020 în cazul culturilor de toamnă au în continuare de încasat o restanţă de 8% şi care „nu este nicăieri prevăzută în buget, deşi la data adoptării actului normativ inclusiv preşedintele României, împreună cu premierul de la acea dată şi cu ministrul de resort, a promis plata acestor sume într-un termen imediat”.

author avatar
Radu Jacotă
134 afisari

1 COMENTARIU

  1. a vorbit min agriculturii la tv ca cica pe la sfarsitul anului la rectificare poate or sa vada ceva .cat de cinic si trdator sa fie sau incompetent sau criminal in fata altora care primesc de zeci de ori mai mult ,la timp si tot europemi dar cu oameni ce lucreaza pt cei care ii dau salariu nu pt terti!!!!!!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri