AcasăAgriculturăFermierii trag alarma: subvenție de doar un euro pe o vacă!

Fermierii trag alarma: subvenție de doar un euro pe o vacă!

Crescătorii de bovine din România riscă să rămână în acest an cu o subvenţie de la bugetul de stat de doar un euro pe o vacă, în condiţiile în care toate celelalte state din UE îşi sprijină masiv zootehnia naţională, avertizează reprezentanţii Asociaţiei Forţa Fermierilor (AFF), care îi solicită ministrului Agriculturii Adrian Oros adoptarea simultană a celor două acte normative care prevăd subvenţiile pentru acești crescători de animale.

„Ministrul Agriculturii trebuie să se oprească din a juca alba-neagra cu soarta crescătorilor de animale. România riscă să ajungă ruşinea UE, ca ţara care dă doar 1 euro subvenţie pe o vacă. Pentru a-şi recăpăta, parţial, încrederea în ministrul Oros, crescătorii de bovine din Asociaţia Forţa Fermierilor îi solicită acestuia să adopte simultan cele două acte normative (hotărâre de guvern şi ordin de ministru) care prevăd subvenţiile pentru crescătorii de bovine, respectiv Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT) şi Ajutorul COVID. Doar în acest fel, fermierii vor avea garanţia că sprijinul din bugetul Ministerului Agriculturii este la nivelul promisiunilor lui Adrian Oros”, menţionează reprezentanţii asociaţiei. Deşi pentru direcţionarea unor sume către Ajutorul COVID este nevoie de acordul Comisiei Europene, ceea ce face ca actul normativ respectiv să nu poate fi adoptat imediat, AFF propune ministrului Agriculturii să amâne adoptarea hotărârii de guvern privind ANT până la momentul în care şi al doilea ajutor poate fi adoptat, ca ambele măsuri să fie plătite simultan. În cazul în care Guvernul va adopta doar ANT, există toate motivele ca Asociația Forța Fermierilor să considere că „promisiunile lui Adrian Oros nu au însemnat decât o nouă păcăleală la adresa fermierilor” şi că Ajutorul COVID nu va fi acordat în acest an. „Acest lucru va însemna că producătorii de lapte din România vor rămâne cu o subvenţie din bugetul naţional de 1 euro pe cap de vacă. Adică, practic, niciun sprijin”.

author avatar
Radu Jacotă
268 afisari

2 COMENTARII

  1. Numai hartiile care trebuie sa le faci te costa mai mult decat subventia !.Nenorocitii astia care distrug tot ce-i romanesc fac jocul celor care acum cateva zile cereau ca sa trecem pe carne sintetica in urmatorii ani !,mai clar trebuie sa dispara rumegatoarele ,porcii ,iar noi gloata sa trecem la PASCUT in locul patrupedelor!.
    Traim vremuri in care hrana nu-i hrana ,apa o restrictioneaza ,iar aerul urmeaza !, oxigenul se da cu portia la cei care au trait prea mult si indraznesc sa-si ceara dreptul la pensie.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri