AcasăAgriculturăDisperarea fermierilor: suntem în pragul dezastrului agricol!

Disperarea fermierilor: suntem în pragul dezastrului agricol!

Prin neacordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, conducerea Ministerului Agriculturii a pus în pericol producţia agricolă din acest an, avertizează Asociația Forța Fermierilor.

„Fermierii României trag un semnal puternic de alarmă: suntem în pragul dezastrului agricol, riscăm să fie pusă pe butuci ramura economică care ne poate scoate din criză! La această oră, situaţia fermierilor din majoritatea regiunilor ţării este, în multe cazuri, disperată din cauza lipsei capitalului de lucru. Blocajul financiar a ajuns o realitate dureroasă în anul 2021 şi mulţi fermieri riscă să îşi piardă afacerile, cu impact dramatic asupra asupra securităţii alimentare a României. Asociaţia Forţa Fermierilor apreciază că, prin neacordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, conducerea Ministerului Agriculturii a pus în pericol producţia agricolă din 2021”, se arată în comunicatul Asociației.

Fermierii mai au o singură șansă de a nu rata anul agricol 2021: parteneriatul cu furnizorii şi distribuitorii de seminţe, produse de protecţie a plantelor, fertilizanţi şi echipamente/utilaje agricole, precum şi cu comercianţii de produse agricole. „În numele fermierilor români, fac un apel la managerii din companiile care lucrează cu agricultorii să facă un efort şi să fie alături de noi. Mediul privat din agribusiness a fost întotdeauna un partener al fermierului, dezvoltarea multor ferme din ţara noastră fiind posibilă datorită finanţării oferite de aceste companii. Acum, însă, este nevoie, mai mult decât oricând, de o implicare totală, asumată şi transparentă, a furnizorilor, distribuitorilor şi traderilor, pentru a salva anul agricol 2021. Dacă nu vom reuşi asta, consecinţele, atât pe termen scurt cât şi pe termen mediu, vor fi dezastruoase pentru toată lumea. (…)Mulţi din fermieri, şi mai mici şi mai mari, au zero lei, zero bani în conturi, şi nu din vina lor”, a subliniat Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

author avatar
Radu Jacotă
264 afisari

1 COMENTARIU

  1. Multi din agricultori, au votat PNL, ca se considera precum proprietarii de terenuri din Perioada interbelica. Primesc ce au votat, falimentul agriculturii romanesti, pentru a fi preluată de către multinaționale

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri