AcasăAgriculturăBugetul lui Cîțu îi scoate în stradă pe fermieri

Bugetul lui Cîțu îi scoate în stradă pe fermieri

Guvernul lui Florin Cîțu nu e în stare să aducă bani decât prin tăieri – taie indemnizații de hrană, vouchere de vacanță și reduce gratuitățile de transport pentru studenți. Pensionarilor le aruncă mărunțiș ca să apuce ștevia, dar pensiile speciale rămân de neatins. Să vezi nimereală, a venit și rândul fermierilor. Bugetul Ministerului Agriculturii nu include suma de un miliard de lei necesară plăţii despăgubirilor acordate producătorilor agricoli pentru culturile de primăvară calamitate iar situaţia catastrofală în care aceştia au ajuns îi vor împinge către măsuri extreme, avertizează Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare.

„Din parcurgerea proiectului de Buget al MADR aferent anului 2021, constatăm cu consternare că nici ultima promisiune nu s-a îndeplinit, respectiv nu este cuprinsă suma de 1.000.000 mii lei, necesară plăţii despăgubirilor acordate producătorilor agricoli pentru culturile de primăvară calamitate. Sumele prevăzute pentru despăgubiri reprezintă circa 30-35% din cheltuielile efectuate pentru a preveni situaţiile drastice menţionate mai sus, ar asigura continuarea activităţii pe întreg lanţul agricol cu efecte pozitive pentru întreaga economie naţională. Suntem adepţii dialogului şi v-am demonstrat acest lucru, însă răbdarea membrilor noştri producători agricoli afectaţi de secetă a ajuns într-un punct nevralgic iar situaţiile catastrofale în care au ajuns din motive independente de ei îi vor împinge către măsuri extreme, ducând inclusiv la proteste şi blocarea drumurilor din zonele calamitate, ori alte situaţii care pot deveni incontrolabile.(…)Veniturile şi salariile din agricultură au crescut în ultimii ani, şi ca urmare a accesării de către fermieri a fondurilor europene pentru agricultură. Tinerii şi profesioniştii îşi fac curaj să investească în Agricultura României încercând să asigure co-finanţarea proiectelor ori fac credite furnizor pentru derularea activităţii, însă un an agricol ca 2020 poate falimenta orice profesionist! Pe cale de consecinţă, unde este stimularea investiţiilor şi susţinerea tinerilor fermieri?”, subliniază Alianța, precizând că își manifestă “profunda dezamăgire pentru  desconsiderarea sectorului economic numit agricultură”.

author avatar
Radu Jacotă
233 afisari

9 COMENTARII

 1. Nici ceausescu nu limita maxim 5 porci per familie !
  Ce sa faca omul de la tara?
  Sa moara de foame ca nu are „meleoane” ca_Citu sa si cumpere carne !

 2. Maxim 5 porci per persoana nici impuscatu nu limita!
  Ce sa faca omul de la tara? Sa moara de foame? Ca nu are banii lui Citu !

 3. PNL, ai grijă ce măsuri iei acum, ai grijă cum ții sub control tinereții din usr si ai grijă ce legi faci. PNL, ai grijă că în curând poporul îți rade toate procentele si asa fragile. Dacă nu vă potoliti cu idioteniile, vă puneți toată țara in cap.
  Va fi greu de dus când tot poporul vi se va întoarce împotrivă. Usr = incompetență crasă si nepăsare.
  Aveți niște ministri care nu au ce cauta la ministere. Cel de la sănătate trebuie să plece.

 4. Toată chestiunea este dirijată de la UE. Trebuie să-si vândă țările din UE porcii si produsele alimentare pe piața românească. Este regula UE. Producătorii nostri sunt băgați in faliment cu intenție. Vezi fructe si legume din tot felul de țări. Salam de Sibiu făcut cu carne de porc din UE. Ăsta este standardul UE. Eliminarea producătorilor concurenți din alte țări ca noi. Iar politicienii noștri subjugată de UE, execută toate ordinele. Din acest motiv riscăm să ne prabusim. Din vina stupizilor politici. Ne împrumuta la alții ca să plătim dobânzi foarte mari. Deci bani mulți in economiile altor state UE. Si cu vaccinarea este la fel. Cumpărăm orice zeamă de oriunde ca sa-i îmbogățit pe alții, iar pe noi ne bagă în faliment. UE de mână cu politicienii noștri.

 5. & Și în alte vremuri ăia care aveau tiparnița de bani făceau bani și îi dădeau după preferințe, la ăia de îi păzeau, la ăia de îi sfătuiau, etc., ?

 6. & Și în vremea fanarioților, cam la fel, ciumă, lipsuri, revolte, fanarioți cu bani, etc, ? Ăștia și ei „guvernare liberală” și după guvernările cu „liberalul” Tăriceanu, ?

 7. TU CE DRACU” DE PERFORMANTE AI AVUT LA VIATA TA PROSTOVANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri