AcasăAgriculturăAjutor pentru crescătorii de animale și păsări. Ce promisiune a făcut Guvernul

Ajutor pentru crescătorii de animale și păsări. Ce promisiune a făcut Guvernul

Crescătorii de animale și păsări resimt puternic urmările pandemiei de Covid-19. Costurile furajelor au crescut dramatic și mulți proprietari nu mai pot plăti prețurile uriașe.

Furaje proteice importante, cum ar fi șrotul de soia și șrotul de rapiță, sunt acum mai scumpe decât oricând. Iar sfârșitul creșterii prețurilor nu se vede, potrivit experților.

Guvernul vine în sprijinul lor și le oferă ajutor financiar pentru a face față scumpirilor în masă.

Guvernul va aproba în ședința de joi o ordonanță de urgență care prevede implementarea unei scheme de ajutor din partea statului pentru crescătorii de animale. Este vorba, în mod special, despre crescătorii de bovine, suine și cei din domeniul avicol.

Măsuri de urgență pentru a-i ajuta pe fermierii afectați de criza Covid-19

Scopul OUG este acela de „compensare a pierderilor cauzate de pandemia de Covid-19. Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale în această perioadă s-a stabilit acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa și a contracara o parte din pierderile înregistrate pe parcursul anilor 2021 și 2022, cauzate de restricții sanitare, perturbarea lanțurilor de aprovizionare și dificultatea în asigurarea materiilor prime necesare” se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul de lege are stabilite deja „speciile, beneficiarii, criteriile de eligibilitate, documentele justificative, durata schemei și valoarea ajutorului de stat”, dar și regulile de implementare.

author avatar
Andreea Vlad
214 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri