AcasăAfaceriZile numărate pentru mașinile diesel în România! Anul din care nu o...

Zile numărate pentru mașinile diesel în România! Anul din care nu o să mai fie la vânzare

masinaZile numărate pentru mașinile diesel în România! Anul din care nu o să mai fie la vânzare

Mașinile cu motoare diesel sunt condamnate la dispariție. Din 2030 nu o să mai fie nicio astfel de mașină la vânzare în România.

În anul 2022, estimăm că se vor vinde circa 10.000-12.000 de maşini electrice în România, iar numărul maşinilor pe benzină, hibrid şi electrice va creşte puternic în anii următori.

Astfel, în 2030, nu o să se mai vândă nicio maşină pe motorină în România, a spus Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA).

UE va interzice din 2030 automobilele diesel

„Din decembrie 2025, în Norvegia nu se vor mai vinde decât maşini verzi. România are nevoie de o asumare la nivel guvernamental a industriei şi a consumatorilor, a trecerii spre un parc de maşini cât mai puţin poluante“, a zis Vardie, în cadrul unei mese rotunde focusată pe evoluţia pieţei auto, pe trecerea spre maşini verzi şi pe provocările cauzate de pandemie şi război asupra pieţei auto, scrie ZF.

Noile reguli pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon ar fi parte a revizuirii standardelor prezente în Green Deal, care prevedeau atingerea emisiilor zero în 2050.

Însă acum, oficialii Comisiei analizează posibilitatea de a impune o reducere a emisiilor cu 60% până în 2030, mult peste obiectivul de 37,5% menționat inițial. Până în 2035, obiectivul ar putea fi de reducere cu 100% a emisiilor, arată Politico.

author avatar
Andreea Vlad