AcasăAfaceriZi neagră pe piața criptomonedelor. Cădere uriașă pentru Bitcoin

Zi neagră pe piața criptomonedelor. Cădere uriașă pentru Bitcoin

bitcoinZi neagră pe piața criptomonedelor. Cădere uriașă pentru Bitcoin

Bitcoin s-a prăbușit împreună cu alte criptomonede sâmbătă, fiind un indiciu al aversiunii față de risc care mătură piețele financiare.

Cea mai tranzacționată monedă digitală din lume a scăzut până la 42.296 de dolari, înregistrând o scădere de 20%, potrivit The National News.

Ether, a doua criptomonedă ca mărime, a scăzut cu până la 17,4% înainte de a reduce retragerea la aproximativ 10%. Sectorul cripto, în general, a pierdut aproximativ o cincime din valoarea sa, alunecând la 2,2 trilioane de dolari, potrivit tracker-ului CoinGecko.

Schimbările criptomonedelor apar pe fondul unei perioade volatile pentru piețele financiare. Creșterea inflației obligă băncile centrale să înăsprească politica monetară, amenințând să reducă lichiditatea care a ridicat o gamă largă de active.

Varianta Omicron afectează piața criptomonedelor

Varianta Omicron a coronavirusului a dus, de asemenea, la aversiunea față de risc vizavi de preocupările cu privire la ceea ce ar putea însemna pentru redeschiderea economică globală.

Acțiunile globale au scăzut cu mai mult de 4% față de un record înregistrat în luna noiembrie, în timp ce activele de refugiu, cum ar fi Trezoreria, au crescut.

Unii cumpărători cu efect de pârghie ai Bitcoin au fost eliminați în prăbușirea de sâmbătă, potrivit economiștilor.

Pierderi de miliarde de dolari

Aproximativ 2,4 miliarde de dolari de expunere la cripto, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt, au fost lichidate sâmbătă, cea mai mare pierdere din 7 septembrie, potrivit datelor de la Coinglass.com.

Bitcoin, renumit pentru volatilitatea sa, a pierdut aproximativ 21.000 de dolari de când a atins un nivel record pe 10 noiembrie. Dar este încă în creștere cu peste 60% în acest an, o rentabilitate care depășește multe alte active.

author avatar
Andreea Vlad
1.463 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai parazitilor de tefelisti tampiti si trotinetisti corporatisti de idioti utili, care sunt marea majoritate deja dublu vaxxinati incap, avem si noi deva pod mare de vanzare in San Francisco, nu croncane si e ieftin !! Ha ha ha 🙂 De fapt, avem mult mai multe poduri de vanzare, ia mana sus care is asuma riscurile monedelor virtuale si inexistente !! Ha ha ha 🙂 Bai Musk, bai Bezos, bai Branson, bai ipocritilor globalisti, mai bagati niste dume de-ale voastre la tampiteii astia de tampiti tefelisti, sa ii lasati de tot in kurkubeul gol, sa ajunga sa manance monede virtuale pe kozonak !! Ha ha ha 🙂 Voua nu va uram Craciun Fericit, ca nu meritati, si cu asta basta !! Ha ha ha 🙂 Bai, toti isi bat joc de ratatii astia de drone corporatiste !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger