AcasăAfaceriWall Street se luptă pentru Bitcoin

Wall Street se luptă pentru Bitcoin

Principalii actori de pe piața bursieră americană vor să deschidă accesul la investițiile Bitcoin, însă întâmpină rezistență din partea politicienilor și autorităților de reglementare din Washington, stabilind o luptă de lobby pentru viitorul monedei digitale.

Fidelity Investments și SkyBridge Capital fac presiuni asupra  Comisiei pentru valori mobiliare în vederea aprobării planurilor de lansare a fondurilor pe piețele bursiere publice care ar permite investitorilor mici să beneficieze de prețurile monedelor digitale.

Doar pentru Bitcoin, cererea depășește 670 miliarde de dolari. Firmele investesc bani în lobby pentru a modela reglementarea și pentru a convinge factorii de decizie politici – destul de sceptici.

Dar lobbyiștii se confruntă cu o bătălie ascendentă care a devenit și mai dură după fluctuațiile dramatice ale prețurilor din ultimele zile, Bitcoin scăzând cu aproape 40% de la începutul lunii mai.

Există îngrijorări dacă criptomonedele alimentează spălarea banilor, ajută evaziunea fiscală sau amenință siguranța piețelor financiare dacă sunt adoptate pe scară largă.

“SUA trebuie să analizeze modul de a face față criptomonedelor înainte de introducerea oricărei reglementări.Oscilațiile imprevizivile ale prețurilor criptografice ar trebui să sune ca o alarmă”, a declarat într-un interviu senatoarea Elizabeth Warren, membru al Comitetului bancar.

Dezbaterea asupra fondurilor tranzacționate pe bursa Bitcoin va demonstra cât de mult este dispus Washingtonul să lase piețele valutare digitale să înflorească, chiar dacă reglementatorii denunță o  modă speculativă care prezintă riscuri reale pentru investitori.

Bitcoin este cel mai mare dintre activele virtuale, care, spre deosebire de dolar, sunt distribuite în afara controlului guvernamental și de multe ori funcționează pe o bază descentralizată.

Marile bănci americane au poziții diferite cu privire la viitorul criptomonedelor, deși multe încearcă să satisfacă cererea clienților.

Securities and Exchange Commission(SEC) a primit cereri pentru listarea fondurilor de tranzacționare cripto pe bursele de valori de la New York Stock Exchange și Cboe Global Markets. Titanii din Wall Street se aliniază pentru a oferi servicii pentru aceste fonduri, inclusiv Morgan Stanley, Bank of New York Mellon și State Street Corporation.

author avatar
Radu Jacotă
164 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri