AcasăAfaceriVW se conectează cu Huawei

VW se conectează cu Huawei

Gigantul chinez al telecomunicațiilor a semnat un acord de licență cu un furnizor Volkswagen, care va permite utilizarea tehnologiilor sale 4G în vehiculele conectate ale producătorului german.

Grupul Huawei, cu sediul în Shenzhen (sudul Chinei), caută de câteva luni diversificarea în toate direcțiile din cauza sancțiunilor americane care îi perturbă lanțul de aprovizionare și producția de smartphone-uri.

Huawei a susținut noul acord ca fiind cel mai important pe care l-a semnat vreodată în sectorul auto. Cu toate acestea, numele furnizorului în cauză și valoarea tranzacției nu au fost dezvăluite.

Acordul include o licență pentru brevetele Huawei 4G și se va aplica vehiculelor Volkswagen care utilizează conectivitate wireless.

Statele Unite, care acuză grupul chinez că poate spiona în numele Beijingului, i-au refuzat accesul pe piața americană.

De asemenea, Washingtonul a oprit Huawei din principalele sale lanțuri de aprovizionare și și-a chemat aliații să interzică sau să scoată echipamentele din rețelele lor de telecomunicații.

Huawei neagă cu tărie acuzațiile Statelor Unite și subliniază că nu au furnizat nicio dovadă care să susțină afirmațiile lor.

Germania, pentru care China este o piață crucială pentru exportatorii săi, nu a răspuns până acum la presiunea americană.

Huawei și-a intensificat diversificarea în cloud computing sau vehicule conectate, dincolo de 5G, unde este deja unul dintre liderii pieței.

Compania și-a lansat, de asemenea, sistemul de operare pentru smartphone-uri, HarmonyOs, luna trecută, după ce a fost lipsită de o licență Android deținută de Google în urma sancțiunilor SUA.

author avatar
Radu Jacotă Redactor