AcasăAfaceriVolkswagen, mutare cheie pe piața auto: modele mai puține, dar mai bune...

Volkswagen, mutare cheie pe piața auto: modele mai puține, dar mai bune / În Europa va produce numai maşini electrice

VolkswagenVolkswagen, mutare cheie pe piața auto: modele mai puține, dar mai bune / În Europa va produce numai maşini electrice

Producătorul german de mașini Volkswagen intenționează să treacă complet la producția de vehicule electrice până în 2033, a transmis miercuri Bloomberg.

Directorul general Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat că după acest an Volkswagen va produce în Europa numai maşini electrice.

Volkswagen schimbă strategia

Volkswagen are deja câteva modele electrice disponibile, dar acestea sunt mașini obișnuite. Tehnic, este loc și pentru modele mai rapide, modele care să poarte denumirea de R. În acest moment, Volkswagen are câteva modele cu motoare cu combustie internă care sunt dezvoltate de divizia R. Printre ele se numără Golf R, Arteon R sau T-Roc R.

Potrivit Bloomberg, Volkswagen va lansa 10 noi modele de vehicule electrice până în 2026. Iar între 2033 și 2035, compania intenționează să nu mai vândă mașini cu motoare cu ardere internă.

De asemenea, Schaefer a spus că în următorul deceniu marca germană va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a creşte marja de profit pentru toate mărcile de volum – Volkswagen, SEAT, Skoda şi vehicule comerciale – la 8% până în 2025. „Fă mai puţin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Totodată, pentru a face față crizei, Volkswagen încheie acorduri de cumpărare directă în mai multe domenii pentru a aborda cele mai grave deficite din lanțul de aprovizionare pe care le-a cunoscut compania, a declarat șeful său de achiziții, Murat Aksel.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

6 COMENTARII

  1. Și cum vor fi mai bune gunoaiele electrice? La prețuri vor fi mai bune. Dar pentru fabricanți, nu pentru clienți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger