AcasăAfaceriVirgil Popescu anunţă că România joacă în liga mare: Romgaz, ofertă pentru...

Virgil Popescu anunţă că România joacă în liga mare: Romgaz, ofertă pentru a prelua participaţia Exxon în „Neptun Deep”

virgil-popescuVirgil Popescu anunţă că România joacă în liga mare: Romgaz, ofertă pentru a prelua participaţia Exxon în "Neptun Deep"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dezvăluit că Romgaz va depune o ofertă pentru preluarea participaţiei Exxon în proiectul gazelor de mare adâncime din Marea Neagră.

Am înţeles că există această temere în piaţă privind conducerea Romgaz.

În momentul de faţă, atât directorul general, care este numit pe o perioadă de două luni, care acoperă exact perioada depunerii ofertei pentru achiziţia pachetului de la Exxon, Consiliul de Administraţie, directorul economic, toţi experţii din Romgaz au capacitatea de a dezvolta acest proiect.

Nu ştiu dacă în România cineva are expertiză pentru mare adâncime, dar eu zic să le dăm această şansă celor de la Romgaz. Eu cred că Romgaz are capacitatea de a gestiona acest proiect”, a declarat Virgil Popescu.

Primele gaze, extrase în 2025

Ministrul Energiei a mai arătat că primele gaze din aceste zăcăminte ar putea fi extrase în 2025.

Întrebat ce vom face cu acele gaze, el a răspuns: „Avem o fereastră de patru ani astfel încât să finalizăm investiţiile în sistemul energetic în capacităţi noi de producţie, reţea de distribuţie şi transport, toate acestea să poată fi puse în funcţiune până atunci.

Avem drept obiectiv să consumăm o cantitate cât mai mare de gaz din Marea Neagră în România”, a precizat Popescu.

author avatar
Andrei Ștefan
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger