AcasăAfaceriVin vacanțele. Turismul mondial își revine, dar nu la nivelul de dinaintea...

Vin vacanțele. Turismul mondial își revine, dar nu la nivelul de dinaintea pandemiei

În ciuda războiului din Ucraina și a restricțiilor de călătorie încă în vigoare din cauza Covid-19, turismul global continuă să se redreseze, condus de Europa și America, fără a reveni însă la nivelurile pre-pandemie.

Turiștii își recapătă acum încrederea. Pleacă în vacanță, din ce în ce mai des în străinătate. În aeroporturi se reconstituie cozile.

Sosirile de turiști internaționali la nivel mondial s-au dublat astfel cu peste 130% în ianuarie 2022 față de aceeași perioadă din 2021, conform ultimelor cifre disponibile de la Organizația Mondială a Turismului (UNWTO), cu 18 milioane de vizitatori suplimentari la nivel mondial, „echivalent cu creștere totală înregistrată pe tot anul 2021”.

În 2019, încasările din turism la nivel mondial au ajuns la 1.482 de miliarde de dolari, pentru ca în anul următor să se reducă aproape la jumătate din cauza pandemiei.

În timp ce ianuarie confirmă tendința de redresare inițiată în 2021, UNWTO subliniază totuși că varianta Omicron a dat recent o nouă frână și că sosirile internaționale la începutul acestui an  au rămas cu 67% mai mici decât cele dinainte de pandemie.

Pentru vacanța de vară, soarele și marea din Caraibe și America Latină sunt deosebit de populare.

Costa Rica, Aruba din Antilele Olandeze, Republica Dominicană și Jamaica se numără printre cele mai populare 20 de destinații și depășesc chiar și nivelurile de dinaintea pandemiei.

În Europa, Franța, Spania, Portugalia, Grecia și Islanda își iau avânt, dar nu se umplu de turiști așa cum o făceau înainte de criza sanitară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
253 afisari

2 COMENTARII

  1. „”Turiștii își recapătă acum încrederea.”” Da sigur! Cine nu-si doreste un concediu cu masca pe mecla? Sau o testare prin sondaj in aeroport la care iese testul pozitiv si esti trimis acasa in izolare? Ca tot nu conteaza daca esti vaccinat ori nu ei te testeaza. Pleaca sotia singura in concediu. Sau ai rezervare in Grecia ptr august si grecii baga tara in carantina in iulie cum au facut anul trecut. Cum sa nu-ti placa turismul in afara si banii aruncati pe geam?

  2. Numai fraieri se duc sa fie batjocoriti in vacanta si pe banii lor. Stay safe, stay home!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger