AcasăAfaceriViață dură pe Wall Street. Învinșii acțiunilor de peste un trilion de...

Viață dură pe Wall Street. Învinșii acțiunilor de peste un trilion de dolari

Începutul volatil al acțiunilor tehnologice până în 2022 oferă o reamintire clară a cât de dur pedepsește Wall Street pe fostele vedete ale erei pandemiei.
Nume mari se alătură în grupul învinșilor la o piață de 1,3 miliarde de dolari pentru indicele Nasdaq 100: Esty, PayPal, Netflix, inclusiv marii Amazon și Apple.

Inversarea pentru unele dintre cele mai tari acțiuni din 2021 face ca tehnologia să fie unul dintre sectoarele cele mai afectate și din S&P 500.

Tensiunile geopolitice și obstacolele lanțului de aprovizionare s-au adăugat la îngrijorările cu privire la creșterea ratelor dobânzilor și a randamentelor obligațiunilor – care pot afecta valoarea viitoarelor profituri.

Indicele Nasdaq 100, în scădere cu 7,7%, este în ritm pentru primul său declin din martie 2020.

Și social media are scăderi ale stocurilor: Meta Platforms, Pinterest și Snap au coborât cu peste 20% în acest an.

Cel mai important set de companii care au condus în mod obișnuit taxa pentru acțiunile tehnologice au fost împărțite în procesul de recuperare. În timp ce Amazon și Apple au obținut unele câștiguri în martie, Netflix și Meta au fost decimate în acest trimestru, pierzând împreună peste 400 de miliarde de dolari din valoarea de piață datorită perspectivelor lor incerte de creștere.

De asemenea, giganții chinezi Alibaba, Baidu, JD.com și Pinduodo au pierdut pe Wall Street din cauza unui mediu de reglementare incert atât în SUA, cât și în China.

Indicele Nasdaq Golden Dragon China a pierdut 16% în acest trimestru, pe fondul represiunii corporative în curs de la Beijing și pe măsură ce Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA listează mai multe companii care ar putea  să fie date afară de la bursele americane pentru încălcarea unei legi de audit.

Dar invazia Ucrainei de către Rusia a alimentat un grup de câștigători: firmele de securitate cibernetică. Acțiuni precum Crowdstrike Holdings și Palo Alto Networks  au înregistrat câștiguri de două cifre în acest an, depășind cu mult indicele Nasdaq 100, deoarece investitorii au pariat pe creșterea cheltuielilor pentru apărarea digitală.

author avatar
Radu Jacotă
956 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri