AcasăAfaceriVești bune de la BEI: Transgaz a finalizat Evaluarea Strategică de Mediu...

Vești bune de la BEI: Transgaz a finalizat Evaluarea Strategică de Mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030

Vești bune de la BEI: Transgaz a finalizat Evaluarea Strategică de Mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030Vești bune de la BEI: Transgaz a finalizat Evaluarea Strategică de Mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 (foto: financialintelligence.ro)

Vin vești de la Transgaz – se anunță finalizarea procedurii de evaluare de mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 (“PDSNT”), denumită Evaluare Strategică de Mediu, fiind emis totodată Avizul de Mediu nr. 59 din 15.10.2021 de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz SA” a informat public faptul că a fost finalizată procedura de evaluare de mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 (“PDSNT”), denumită în continuare Evaluare Strategică de Mediu și a fost emis Avizul de Mediu nr. 59 din 15.10.2021 de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Evaluarea Strategică de Mediu a fost realizată în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1076/2004 privind stabilirea procedurii de evaluare de mediu pentru planuri și programe, hotărâre care transpune Directiva 2001/42/EC a Parlamentului European a Consiliului Uniunii Europene, se precizează într-un comunicat de presă.

Evaluarea Strategică de Mediu pentru Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 a contribuit la îmbunătățirea elaborării Planului și alegerea alternativei finale a acestuia, ținând cont de opiniile exprimate de public și autorități și de rezultatul consultărilor transfrontaliere, la integrarea considerațiilor cu privire la mediu în pregătirea şi adoptarea PDSNT, în scopul promovării dezvoltării durabile și a politicii energetice europene și de mediu.

Documentațiile de mediu solicitate în Procedura de mediu, au fost pregătite cu ajutorul experților, în urma consultărilor cu reprezentanții grupului de lucru privind evaluarea de mediu, desemnat de Ministerul Mediului, care au permis stabilirea obiectivelor specifice de mediu, obiectivele de mediu relevante pentru PDSNT, identificarea potențialului impact asupra mediului generat de implementarea proiectelor propuse, măsuri de prevenire, reducere/compensare a efectelor semnificative asupra mediului, programul de monitorizare a efectelor semnificative asupra mediului ale implementării PDSNT.

Realizarea Evaluării Strategice de Mediu, facilitată de Banca Europeană de Investiții (“BEI”)

Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu creează premisele necesare pentru accelerarea programului ambițios de investiții al SNTGN Transgaz SA, asigurându-se în același timp un nivel înalt de protecție a mediului, de respectare a standardelor de mediu și social.

Realizarea Evaluării Strategice de Mediu a fost facilitată de Banca Europeană de Investiții (“BEI”) în temeiul unui acord privind furnizarea de servicii de consultanță prin intermediul Hub-ului European de Consultanță pentru Investiții (European Investment Advisory Hub – EIAH sau Hub-ul). EIAH este un parteneriat între Grupul BEI și Comisia Europeană, ca parte a Planului de investiții Europa. Acesta este conceput pentru a acționa ca un punct unic de acces la o ofertă cuprinzătoare de servicii de consultanță și asistență tehnică pentru identificarea, pregătirea și dezvoltarea proiectelor de investiții în întreaga Uniune Europeană. Acesta vine în sprijinul promotorilor de proiecte, atât publici, cât și privați.
Sprijinul BEI pentru realizarea Evaluării Strategice de Mediu se înscrie în politica BEI de facilitare a investițiilor sustenabile și responsabile, cu respectarea legislației relevante și la cele mai înalte standarde de mediu.

Vicepreședinte BEI: Sprijinul acordat Transgaz pentru realizarea unei evaluări strategice de mediu se bazează pe o relație de afaceri existentă

Christian Kettel THOMSEN, Vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, a declarat: „Acțiunea climatică este unul dintre principalele obiective ale Băncii, care este urmărit prin finanțarea investițiilor care atenuează schimbările climatice și, de asemenea, prin furnizarea de servicii de consultanță companiilor care doresc să își îmbunătățească amprenta de carbon.

Sprijinul acordat Transgaz pentru realizarea unei evaluări strategice de mediu se bazează pe o relație de afaceri existentă și vizează accelerarea tranziției Transgaz către adoptarea unui model de afaceri compatibil cu o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”.

Sterian: Ne dorim să extindem colaborarea cu BEI

ION STERIAN, Directorul General al SNTGN Transgaz SA a declarat: „Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu confirmă angajamentul SNTGN Transgaz SA pentru respectarea celor mai înalte standarde de mediu și social în vederea realizării de investiții pentru dezvoltarea Sistemului Național de Transport gaze naturale. Mulțumim încă o dată Băncii Europene de Investiții pentru sprijinul acordat în vederea finalizării Evaluării Strategice de Mediu și pentru finanțarea acordată grupului SNTGN Transgaz SA în vederea realizării proiectelor strategice de investiții.

Ne dorim să extindem colaborarea cu BEI, ca bancă europeană pentru climă și unul dintre principalii finanțatori mondiali ai acțiunii climatice, astfel încât să fie facilitată tranziția către o activitate neutră din punct de vedere climatic.”

author avatar
Andrei Coman
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger