AcasăAfaceriVeste proastă pentru Firea: Cîțu a venit cu rezultatele controlului de la...

Veste proastă pentru Firea: Cîțu a venit cu rezultatele controlului de la Primărie

Primaria CapitaleiVeste proastă pentru Firea: Cîțu a venit cu rezultatele controlului de la Primărie / foto: Digi 24

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu a făcut declarații incendiare după controalele dispuse de Inspecţia Economică la Primăria Capitalei, condusă timp de patru ani de Gabriela Firea.

Așa cum a promis duminică, șeful Finanțelor a transmis, luni, concluziile raportului departamentului Inspecţie Economică al Ministerului Finanţelor Publice la Primăria Municipiului Bucureşti. „Vă spun de pe acum că sunt probleme mari acolo”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Florin Cîţu.

Nereguli de natură penală

Ministrul a prezent, într-o conferință de presă, neregulile constatate la Primăria Generală a Capitală. Cîțu spune că au fost constatate fapte care pot constitui elemente ale unor infracțiuni, cum ar fi depășirea unor limite bugetare aprobate, plăți fără bază legală din fonduri publice, plata fără bază legală a sumei de peste un milion de lei pentru organizarea unui festival, precum și neasigurarea bunei gestiuni financiare în utilizarea de fonduri publice, ducând la prejudicii de circa 50 de milioane de lei.

Inspecția a mai constatat plăți fără bază legală către RATB. Pe lângă faptele penale, au mai fost constatate șapte fapte contraventionale care au dus la aplicarea a șase amenzi și a unui avertisment.

Florin Cîțu a mai dezvăluit că veniturile PMB pentru 2020 sunt de circa 3,5 miliarde de lei, iar în luna septembrie încasările erau realizate în proporție de 99%. Dar situația la datorii arată rău. Arată o administrare proastă a banului public. „În acest moment, Primăria Municipiului București are datorii către Elcen și Radet de 837 milioane lei.”, a declarat oficialul guvernamental.

O acuză că Gabriela Firea a sechestrat laptopurile Finanțelor

Florin Cîțu a afirmat că angajații Ministerului pe care-l coordonează și-au lăsat laptopurile la Primăria București, iar o perioadă au rămas acolo. Se întâmpla asta în martie, când se luau măsuri de distanțare fizică pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Inspecția Economică Financiară a făcut o acțiune de control la Primăria Municipiului București. Acțiunea de control a fost suspendată pe 11 martie 2020. În acel moment, accesul echipei ministerului la sediul Municipiului București nu a mai fost permis, având în vedere dispoziția primarului general. S-a dispus suspendarea anumitor activități care implică interacțiunea cu persoane din exteriorul Primăriei. Nu ni s-a dat voie nici de la distanță să facem acest control. Laptopurile angajaților Ministerului Finanțelor au fost sechestrate o perioadă în sediul primăriei și le-am recuperat după aceea”, a spus Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger