AcasăAfaceriVedetele mondiale ale ieșirii din izolare

Vedetele mondiale ale ieșirii din izolare

Vor inunda în acest an drumurile de vacanță: autorulotele înregistrează un adevărat boom de vânzări, stimulat de cumpărătorii sătui de un an de izolare.

„Este o investiţie care merită banii, dacă luăm în calcul biletele de avion şi costul hotelurilor”, spune Jean-Michel Sibois, un pensionar francez care tocmai şi-a cumpărat o autorulotă în valoare de 50.000 de euro.

În Europa, amatori de drumeții precum Jean-Michel au adoptat aceste camping-cars după ce vânzările din 2020 au înregistrat un record istoric: 234.000 de unități (un plus de 12% în ritm anual), potrivit Federaţiei europene de caravaning. Vânzările de rulote au explodat şi ele cu 160.000 de exemplare, adică creştere de 21%.

Firma de consultanță Arizton estimează că piaţa mondială a vehiculelor de vacanță ar urma să crească cu 7% pe an până în 2024, după ce anul trecut a ajuns la 42 de miliarde de dolari.

În Statele Unite, normele sunt mai degrabă caravanele; un nou record de vânzări a fost doborât acolo în martie.

Australia, o altă mare țară a campingului, are acum aproape 750.000 de vehicule de agrement înregistrate, pentru 25 de milioane de locuitori.

“Casele pe roti” sunt apreciate nu numai datorită autonomiei și sentimentului de libertate – clienții, tineri mai ales, văd  posibilitatea unor vacanțe mai ieftine, în timp ce vârstnicii se simt în siguranță în perioade de pandemie.

„Avem foarte multe cereri, mulţi clienţi care vor să primească vehiculul înaintea verii. Piaţa de camping-cars este în creştere de mai mulţi ani însă coronavirusul a accelerat această creştere”, explică Antoine Gueret, purtătorul de cuvânt al grupului Pilote, unul dintre producătorii francezi care modifică furgonete Fiat, VW şi Renault în autorulote.

Airstream este lider în Statele Unite: carnetul de comenzi pentru luxoasele rulote de aluminiu ale firmei este complet până în 2022, potrivit directorului general, Bob Wheeler: „Cererea ne-a depăşit cu mult estimările. Peste 90% din tot ceea ce am trimis concesionarilor noştri s-a vândut deja”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger