AcasăAfaceriVânzările de cipuri în 2022: un business de miliarde

Vânzările de cipuri în 2022: un business de miliarde

Producătorii de cipuri au fost câștigători clari în era pandemiei, iar impulsul afacerilor va rămâne puternic în 2022, potrivit unui raport publicat  de asigurătorul de credit comercial Euler Hermes.

Se preconizează că vânzările de semiconductori vor crește cu încă 9% și vor depăși 600 de miliarde de dolari pentru prima dată în acest an. Aceasta se adaugă la creșterea de 26% la 553 de miliarde de dolari în 2021.

O penurie de semiconductori de luni de zile în timpul pandemiei a afectat o gamă largă de industrii – de la automobile la console de jocuri – deoarece producătorii de cipuri s-au luptat să țină pasul cu cererea fără precedent, pe măsură ce activitatea economică globală a revenit.

Analiștii au identidicat trei factori care au dus la creșterea vânzărilor până acum.

O cerere neobișnuit de puternică pentru electronicele de larg consum, cum ar fi computere personale și smartphone-uri.

De asemenea, o creștere a prețurilor din cauza dinamicii reduse a cererii și ofertei.

În fine, o îmbunătătățire suplimentară a mixului de producție pentru semiconductori, ca urmare a introducerii de componente de ultimă generație și mai scumpe.

Cu toate acestea, Aurelien Duthoit, consilier sectorial pentru tehnologie și retail la Euler Hermes, a avertizat că cererea de semiconductori va fi afectată de “orice perioadă de înghețare prelungită a activității de producție”, deoarece  continuă întreruperile lanțului de aprovizionare din cauza pandemiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor