AcasăAfaceriVânătoarea de metale rare, pe banii lui Bezos și Gates

Vânătoarea de metale rare, pe banii lui Bezos și Gates

Compania de explorare a mineralelor KoBold Metals, susținută de miliardari printre care Jeff Bezos și Bill Gates, a semnat un acord cu Bluejay Mining, cotată la Bursa din Londra, pentru a căuta în Groenlanda materiale critice utilizate în vehiculele electrice .

KoBold, care folosește inteligența artificială și învățarea automată pentru a vâna materii prime, va plăti 15 milioane de dolari în finanțarea explorării pentru proiectul Disko-Nuussuaq de pe coasta de vest a Groenlandei, în schimbul unei participații de 51% la proiect, potrivit Reuters.

Licența deține metale precum nichelul, cuprul, cobaltul și platina, iar finanțarea va acoperi evaluarea și forajul inițial.

KoBold este deținut de Breakthrough Energy Ventures, un fond climatic și tehnlogic  care atrage bani de la oameni de afaceri miliardari.

Pe lângă Jeff Bezos și Bill Gates, sunt implicați Michael Bloomberg și Ray Dalio – fondatorul celui mai mare fond de investiții speculativ din lume, Bridgewater Associates.

Alți investitori KoBold includ fondul de capital de risc Silicon Valley Andreessen Horowitz și compania norvegiană de energie controlată de stat Equinor.

BlueJay a declarat că studiile anterioare au descoperit că zona din vestul Groenlandei are similitudini cu geologia regiunii Norilsk din Rusia, principalul producător de nichel și paladiu.

„Acest acord este transformator pentru Bluejay”, a declarat CEO-ul companiei Bo Steensgaard. „Suntem încântați să avem un partener la vârful inovației tehnice pentru noi metode de explorare, susținut de unii dintre cei mai de succes investitori din lume.”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger