AcasăAfaceriUzina Ford de la Craiova, VÂNDUTĂ pe sute de milioane de euro!...

Uzina Ford de la Craiova, VÂNDUTĂ pe sute de milioane de euro! Cine sunt noii proprietari și ce planuri au

fordUzina Ford de la Craiova, VÂNDUTĂ pe sute de milioane de euro. Mai multe producții oprite

Ford România poate fi preluată oficial de turcii de la Ford Otosan. Autoritățile din Turcia au aprobat tranzacția de sute de milioane de euro.

Tranzacţia prin care Ford Motor Company, via Ford Capital BV, a vândut uzina de automobile de la Craiova companiei turce Ford Otosan poate merge mai departe, după ce autorităţile de concurenţă din Turcia au făcut verificări, stabilind că acest tip de achiziţie nu se supune autorizării, relevă date analizate de Profit.ro.

Tranzacție de peste 700 mil. euro

Controlul fabricii de automobile Craiova va fi exercitat prin Ford Otosan Netherlands B.V. Fabrica va fi vândută de asemenea de o companie cu sediul în Țările de Jos, Ford Capital N.V., proprietarul de drept al Ford România SA.

Vânzarea uzinei Ford România SA, fosta Automobile Craiova SA, a fost realizată pentru suma de 575 de milioane de euro, la care se vor adăuga alte 140 de milioane de euro, plată condiționată de nivelul de utilizare a capacității industriale de la Craiova.

Turcii vor achita uzina în rate până în 2028

Valoarea acțiunilor vândute/cumpărate a fost calculată la 1,12 miliarde lei, adică circa 227 milioane de euro, potrivit acordului semnat de Ford Motor și Ford Otomotiv Sanayi.

356 milioane de euro vor fi plătite la închiderea tranzacției, care a fost estimată pentru acest an. Alte 196 de milioane vor fi achitate în iunie 2025, plus dobânzi, iar 23 de milioane vor fi plătite în decembrie 2028.

author avatar
Andreea Vlad
2.776 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca vor produce tot rahaturile alea low-cost pe care nu le cumpara nimeni, turcii vor trece in curind pe electrocasnice la Craiova.

  2. O SA PLECE FORD DE LA CRAIOVA SI RENAULT DE LA PITESTI SI TOATE INVESTITIILE SE VOR FACE LA CACASVAR CACI ACOLO MAFIA DE LA CLUJ STIE CE FACE. ASTA ESTE VISUL ARDELENULUI NU POT SA SPUN PROST DEOARECE ESTE PLEONASM.

  3. Atty C. Cotler
    Întrebări legitime:
    SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADA SUA:
    Poporul român, „partenerul strategic”, ca orice popor vasal mai puțin instruit și civilizat, nu înțelege anumite chestiuni de geo strategie și politică internațională și și-ar dori să fie (i)luminat de înalta înțelepciune și cunoaștere a marelui popor american…
    De aceea doresc prin această scrisoare să vă adresez în mod respectuos câteva întrebări care să ne ajute să înțelegem mai bine fericirea de a fi îndrumați și ocrotiți sub aripa voastră protectoare:
    1. De ce invadarea Ucrainei de către Rusia e mai gravă decât invadarea Irakului de către SUA ?
    2. De ce ruperea Kosovo de Serbia și independența Kosovo sunt legitime, iar ruperea Donbas de Ucraina și independența Donbas sunt ilegitime?
    3. De ce războiul vostru de 20 de ani pentru „detalibanizarea” Afganistanului a fost legitim, dar „denazificarea” Ucrainei e ilegitimă?
    4. De ce moartea a peste 1 milion de civili în războiul din Irak nu a fost o dramă, dar moartea a câteva sute de civili în Ucraina e sfârșitul lumii ?
    5. De ce SUA nu a suportat niciun fel de sancțiuni pentru bombardarea Iugoslaviei și a Belgradului, dar Rusia suportă sancțiuni nemaivăzute pe pamânt pentru bombardarea Ucrainei ?
    6. De ce bombardarea unor spitale de către americani e mult mai puțin gravă decât bombardarea unor spitale de către ruși?
    7. De ce voi aveți voie să dețineți arme de distrugere în masă, dar alții nu au voie ?
    8. De ce SUA și prietenii ucraineni au voie să dețină laboratoare și fabrici de arme biologice și chimice, dar Siria (de exemplu) nu are voie ?
    9. De ce Israelul are voie să dețină bomba atomică, dar SUA susține că Iranul nu are voie ?
    10. De ce copiii palestinieni care mor sub bombe nu sunt o dramă, dar copiii ucraineni sunt ?
    11. De ce pentru ocuparea Crimeei impuneți sancțiuni, dar pentru ocuparea Cisiordaniei și a „teritoriilor ocupate” de Israel nu impuneți nicio sancțiune?
    12. De ce emigranții sirieni, copii si femei, erau răi și indezirabili, dar cei ucraineni sunt minunați?
    13. De ce oligarhii ruși sunt răi, iar oligarhii americani sunt buni ?
    14. De ce trebuie distruse amărâtele de străzi de țară românești sub roțile tancurilor și blindatelor americane și nu folosiți autostrada Bechtel pentru care statul român a plătit miliarde de dolari?
    15. De ce trebuie să plătească România anual miliarde de dolari Statelor Unite pentru niște arme „virtuale”, ca să ne apere împotriva extratereștrilor, dar nu găsește 0,5 miliarde pentru a salva viața a mii de copii bolnavi de cancer ?
    16. De ce pentru crimele de război comise de americani în Vietnam, Coreea, Iugoslavia, Irak, Afganistan, Libia, Siria, etc, nimeni nu a fost tras la răspundere, dar pentru crimele din Ucraina trebuie găsiți neapărat vinovați din rândul rușilor?
    Sunt convins că veți aprecia aceste întrebări ca pe o formă de manifestare a celor mai înalte idealuri de libertate de exprimare și cunoaștere a adevărului ce au animat mereu acțiunile SUA de promovare a drepturilor fundamentale ale omului în lume !
    Poporul român așteaptă cu mare interes răspunsul domniilor voastre, pentru a avea motive de a vă iubi mereu mai mult și mai mult, așa cum e normal și cum am fost invațați de minunatele Fundații Soros să ne iubim stăpânii!

    Via Primo Laurențiu

  4. Foarte REAL si Adevarat ce scrie RADA dar chiar , de ce nu trimiteti , pe bune , in scris Ambasadei Americane aceste intrebari pe care ni le punem si noi de ceva timp ?!! Să vedem Raspund ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger