AcasăAfaceriUNIFARM rămâne din nou fără conducere. Directorul a demisionat

UNIFARM rămâne din nou fără conducere. Directorul a demisionat

unifarmUNIFARM rămâne din nou fără conducere. Directorul a demisionat / foto: PSDNews

Cornel Ionuţ Ionescu a demisionat din funcția de director al UNIFARM, după ce preluase compania de la Ionel Eugen Adrian, aflat sub control judiciar pentru luare de mită

Ionuț Ionescu a fost numit în luna iunie director general interimar al CN Unifarm. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al CN Unifarm SA, ca urmare a suspendării din funcție a lui Adrian Ionel, după ce acesta a fost plasat de DNA în control judiciar 60 de zile, începând de marți, 23 iunie, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu.

În depozitele UNIFARM zac echipamente în valoare de 800 milioane lei

Pe 7 octombrie, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora în depozitele Unifarm se află blocate cantități uriașe de materiale ce ar putea fi folosite în lupta cu epidemia de coronavirus.

Astfel, în posesia Unifarm s-ar afla aproape 25 de milioane de măști de protecție, peste 3 milioane de combinezoane, circa 6.000 de doze de Plaquenil, mii de kit-uri de testare COVID-19 și peste 200 de ventilatoare.

Ministerul Sănătății ar fi știut de existența acestor stocuri și totuși „din cauza unor interese obscure” face noi achiziții, potrivit unui martor, citat de postul de televiziune Antena 3.

Unifarm şi-a secretizat contractele pe timpul pandemiei de coronavirus

Cornel Ionuţ Ionescu a fost solicitat să transmită în baza legii 544/2001 privind accesul informaţii de interes public toate contractele încheiate de instituţia pe care o conduce în perioada 1 martie 2020-30 iunie 2020, pe orice fel de echipamente de protecţie: măşti, combinezoane, ochelari de protecţie, ventilatoare, teste rapide/PCR, şi să transmită publicului cine a încheiat respectivele contracte în numele Unifarm SA, data încheierii contractelor, cantităţile cuprinse în contracte, modalitatea de achiziţie, valoarea totală a fiecărui contract şi firmele de la care s-au contractat cât şi cele care au livrat respectivele echipamente/produse de protecţie împotriva pandemiei COVID-19. Însă actualul şef al Unifarm a refuzat, transmite Mediafax.

Noua conducere a Unifarm SA, reprezentată de Cornel Ionuţ Ionescu, anunţase că toate contractele încheiate pe timp de pandemie de către companie sunt „acte juridice de o complexitate şi importanţă deosebită” şi, ca atare, le-a încadrat sub „secretul comercial”, refuzând să le dea publicităţii.

author avatar
Andreea Vlad