AcasăAfaceriUn colos Big Fin anunţă sfârşitul banilor fizici! Criptomonedele lansează atacul asupra...

Un colos Big Fin anunţă sfârşitul banilor fizici! Criptomonedele lansează atacul asupra pieţei de capital

criptomonede Un colos Big Fin anunţă sfârşitul banilor fizici! Criptomonedele lansează atacul asupra pieţei de capital

Analiştii financiar-bancari au o premoniţie foarte interesantă, dacă nu chiar o veste aproape sigură: activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii 5-10 ani.

Cea mai recentă ediţie a studiului Deloitte Global Blockchain a relevat că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor şi de distribuţie a acestora pentru a contribui la creşterea economică, iar 73% dintre participanţii la studiu se tem că organizaţiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reuşesc să adopte tehnologii blockchain şi active digitale.

Tehnologia blockchain câştigă adepţi

80% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitoarele oportunităţi de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale şi soluţii dedicate criptomonedelor.

Activele digitale transformă industria serviciilor financiare şi alimentează ecosistemul financiar cu noi modele de business cu scopul de a facilita tranziţia către noua eră a banilor.

În acest context, modul în care instituţiile financiare vor reuşi să se reinventeze ar putea fi cheia pentru stimularea creşterii economice.

Chiar dacă blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, aceasta câştigă popularitate şi în România, aşa cum se întâmplă şi la nivel mondial.

Startup-urile merg dincolo de utilizarea blockchain în domeniul serviciilor financiare, pentru criptomonede, şi încep să folosească această tehnologie pentru a crea soluţii dedicate unor sectoare precum sănătate sau retail, o tendinţă care ar putea contribui la apariţia unei noi generaţii de unicorni în viitor”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România.

Studiul evidenţiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plăţile, un proces care în prezent este foarte fragmentat şi complex, 42% dintre respondenţi afirmând că noile opţiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizaţiilor lor.

author avatar
Andrei Ștefan
648 afisari

5 COMENTARII

  1. Iti lasa doar iluzia ca dispui de bani.
    In realitate, banii fizici sunt in banci.
    Desi sunt ai tai, trebuir sa platesti servicii ca sa ii obtii: comisioane, plati suplimentare la transfer bancar, chiar faptul ca se folosesc de banii tai din depozit :), tot tu trebuie sa platesti :de ex.,comisioane de…administrare…lichidare cont…etc

    • La inceput monezile erau din aur sau/si argint. Aia era valoarea lor. Dupa un timp a ramas decat argintul. Dupa aceea s-au scos si au scris pe ele ca au acoperire in argint x grame.
      Dupa a disparut si inscrisul ala iar acum apar……cripto”monedele” fara nimic care sa le sustina , cu variatii ale valorii de zeci de mii pe zi cu referinta tot in dolari .

  2. Sclavetii cred ca e bine dar sa nu fii tu dtapan pe banul tau sa depinzi total electtonic asta da dictatura !!!

  3. Banul digital nu este ban. Nu poti sa il pui intr-o valiza si sa faci afaceri la negru. Nu mai poti sa depozitezi in Elvetia. Ori sa iti cunperi un bilet de autobus fara sa te ‘conectezi’. Daca spui ceva impotriva stapanirii poate ca nu mai merge conectia, ori valoarea banilor devine mai ‘fluida’, ori volumul disponibil limitat. Ca la orice sistem nou si regulile vor fi noi. Facute pentru un viitor in care cenzura si conformitatea sant cele mai apreciate calitati ale cetateanului model. Sa traiasca partidul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger