AcasăAfaceriUn an rollercoaster pentru Bitcoin: va depăși 100.000 de dolari în 2022?

Un an rollercoaster pentru Bitcoin: va depăși 100.000 de dolari în 2022?

A fost încă un an rollercoaster pentru Bitcoin, dar în fiecare an cea mai populară criptomonedă înregistrează suișuri și coborâșuri demne de un montagne russe.

Analiștii prevăd ca Bitcoin să scadă la aproximativ 50.000 USD în săptămânile următoare, dar și  o creștere la 90.000 USD și mai mult în 2022.

A început anul tranzacționându-se la puțin sub 30.000 de dolari, s-a dublat până în aprilie, doar pentru a scădea în vară. Apoi a atins un maxim de 60.000 de dolari în noiembrie. Acum se tranzacționează în jurul a  57.000 de dolari.

Observatorii de pe piața cripto sunt de părere că Bitcoin “are o șansă clară” să treacă peste bariera de 100.000 USD în 2022, notează The National.Chiar și cei care continuă să se plângă că Bitcoin este mare consumator de energie și nu are utilizări practice, vor trebui să recunoască că cel puțin are putere de rezistență.

“Nu este greu să găsești comercianți de criptomonede care consideră că Bitcoin ar putea sparge bariera de  100.000 de dolari anul viitor”, spune David Morrison, analist senior la Tradenation.

Pe de altă parte, “este la fel de ușor să-i găsești pe cei care prevăd că ar putea scădea sub 30.000 de dolari.”

Este probabil ca Bitcoin să le facă pe amândouă, explică Morisson, dar „trucul este de a afla care dintre cotații să fie înregistrate primele, 100.000 de dolari sau 30.000 de dolari”.

Bitcoin are un factor major în favoarea sa:  este o resursă finită, deoarece doar 21 de milioane pot fi extrași  vreodată. O valoare pe care nu o au principalele monede, precum dolarul, euro, yenul japonez și lira sterlină.

Monedele fiduciare pot fi tipărite fără limită – așa cum bancherii centrali par hotărâți să ilustreze chiar acum cu măsurile lor de stimulare economică în contextul pandemiei.

Unii oameni au mai multă încredere în Bitcoin decât în ​​dolarul american. „Mai multe vedete ale sportului din SUA acceptă Bitcoin ca plată, iar noul primar ales al orașului New York, Eric Adams, a cerut primele trei salarii în Bitcoin.

Cu toate acestea, criptomoneda rămâne prea volatilă pentru a fi un mijloc util de schimb pentru majoritatea oamenilor, conchide Morrison.

Extinderea conceptului de finanțare descentralizată (DeFi) va impinge în sus  prețurile Bitcoin , susține Katharine Wooller, director general al platformei digitale Dacxi. Nu este vorba despre „dacă” cripto va deveni o forță majoră în finanțele internaționale transfrontaliere globale, ci „când”.

Lansarea recentă a ETF-ului ProShares Bitcoin Strategy la Bursa de Valori din New York, care investește în contracte futures, este doar începutul. Vor urma mai multe ETF-uri și vor absorbi mai mulți bani, în special de la investitorii instituționali.

Deziluzia față de clasele tradiționale de active stimulează cererea de cripto-uri și alte active digitale, cum ar fi jetoanele nefungibile (NFT), a explicat Wooler, convinsă că Bitcoin va atinge „aproape sigur 100.000 de dolari”

Unii analiști, precum Jeremy Cheah, expert în finanțe descentralizate la Nottingham Business School, sugerează o valoare pe termen lung de 250.000 de dolari! Și dă un sfat: “Speculați pe marginea viitoarelor prognoze ale prețurilor Bitcoin,deoarece se așteaptă o creștere considerabilă”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger