AcasăAfaceriUn an „fenomenal” pentru Rolls-Royce: lider în segmentul de peste 250.000 de...

Un an „fenomenal” pentru Rolls-Royce: lider în segmentul de peste 250.000 de euro

Rolls Royce a înregistrat o creștere a vânzărilor globale cu 49% –  un nivel record în 2021, în ciuda pandemiei de Covid-19.

Compania deținută de BMW a vândut 5.586 de mașini clienților din peste 50 de țări, cea mai mare cifră din istoria  sa de 117 ani.

Directorul executiv al Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, a descris 2021 drept „un an fenomenal” pentru producătorul britanic care a devenit „lider incontestabil în segmentul de peste 250.000 de euro”.

Și industria auto din Marea Britanie a fost lovită de pandemie în 2020, vânzările de mașini noi suferind cea mai mare scădere din anii 1940.

Revenirea așteptată în 2021 a fost nematerializată, deoarece blocajele lanțurilor de aprovizionare au dus la o penurie de cipuri, printre altele, care a oprit producția în fabricile din întreaga lume.

Cu toate acestea, segmentul automobilelor premium și de lux pare mult mai optimist,  vânzările cresc pe piețele globale cheie, cum ar fi China și SUA, deoarece restricțiile de călătorie au lăsat consumatorii bogați cu venituri mai disponibile.

Cu modelele Cullinan, Phantom și Ghost, Rolls-Royce a raportat maxime istorice în majoritatea regiunilor în care își vinde mașinile, inclusiv China, America și Asia-Pacific.

Compania cu  sediul la Goodwood continuă să dezvolte prima sa mașină pur electrică, Spectre, care este programată să fie lansată în ultimele trei luni ale anului 2023.

Pe măsură ce Rolls-Royce se îndreaptă către un viitor complet electric, va continua să răspundă creșterii cererii pentru portofoliul său actual printr-un proces de producție flexibil pentru cei 2.000 de angajați din Marea Britanie, a precizat Muller-Otvost.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger