AcasăAfaceriUitați de cash! Salariul în Bitcoin

Uitați de cash! Salariul în Bitcoin

Pe măsură ce criptomonedele câștigă acceptare, mai mulți oameni se luptă pentru a-și obține salariul și alte beneficii în Bitcoin sau Ethereum.

Sportivii celebri, politicienii și angajații obișnuiți își primesc acum tot sau o parte din salariu în acest fel.

„Fie că ești fundașul Green Bay Packers, fie că ești șofer la  Uber, poți fi plătit în Bitcoin”, a spus Jack Mallers, CEO al Strike, o companie financiară digitală.

Eric Adams și Francis Suarez, primarii din New York și Miami, vor să-și primească primele trei salarii în Bitcoin.

În lumea sportului, Sacramento Kings urmează să devină prima franciză sportivă majoră care oferă angajaților și jucătorilor o opțiune de plată cu această criptomonedă.

De asemenea, Paypal și Microsoft  acceptă plăți în Bitcoin. UnitedMasters, un distribuitor de muzică din SUA, a încheiat recent un parteneriat cu Coinbase pentru a oferi creatorilor independenți opțiunea de a fi plătiți integral sau parțial în criptomonede pentru redevențele lor de streaming.

Alte companii, cum ar fi BitWage, Strike, Choice și BitPay, oferă o formă  de plată, facturare sau beneficii în criptomonede.

Firmele care doresc să-și plătească angajații în criptomonedă plătesc de obicei o taxă de 1% în procesul de salarizare.Lucrătorii care utilizează acest serviciu pot opta pentru a primi tot sau o parte din salariul lor în active digitale, notează CNN.

Angajații trebuie să dețină un portofel de monede digitale înainte de a fi plătiți. Nu există taxe implicate cu depunerea fondurilor, dar se aplică taxe normale pentru tranzacții suplimentare, cum ar fi vânzarea criptomonedei.

Dacă oamenii sunt seduși de plățile cripto, rapide și fără comisioane de tranzacție, economiștii avertizează că majoritatea monedelor digitale sunt extrem de volatile.

Asta înseamnă că valoarea plăților poate fluctua în orice moment, cu riscul de pierdere a unei bune părți din salariu.

În mai, de exemplu, Bitcoin a scăzut la 30.000 de dolari, coborând cu aproximativ 50% sub maximul istoric anterior.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger